Haberler

Buca Belediyesi'nde asgari ücret 11 bin 500 TL oldu, işçiler bayram etti

Güncelleme:

Buca Belediyesi ile Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel İş 5 No'lu Şube'de örgütlü işçiler arasında gerçekleştirilen toplu sözleşme sürecinin sonunda yüzler güldü. İzmir Buca Belediyesi'nde bin 525 personeli ilgilendiren toplu iş sözleşmesi süreci tamamlandı. Buca'da asgari ücret 11 bin 500 TL oldu.

Buca Belediyesi ile Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel İş 5 No'lu Şube'de örgütlü işçiler arasında toplu sözleşme sürecini görüştü. Görüşmenin sonunda işçiler çok sayıda sendikal hak kazanırken maaşlarında da ciddi oranda artış gerçekleşti.

Törene Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, DİSK Genel İş Genel Sekreteri Şükret Sevgener, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Genel İş 5 No'lu Şube Başkanı Savaş Aras, CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş Gültepe, Buca Belediyesi Başkan Yardımcıları, sendika temsilcileri ve işçiler katıldı.

EN DÜŞÜK ÜCRET 11 BİN 500 TL OLDU

Bin 525 personeli ilgilendiren toplu iş sözleşmesi süreci herkesi sevindiren bir şekilde tamamlandı. Görüşmelerin sonucuna göre en az ücret alan personelin maaşının 11 bin 500 TL oldu. Bayram havasında gerçekleştirilen törende "İşçi Dostu Başkan Erhan Kılıç" pankartları açan işçiler, sloganlar eşliğinde halaylar çekti.

Buca'da asgari ücret 11 bin 500 TL oldu

''ANALARIN AK SÜTÜ GİBİ HELAL OLSUN''

Törende konuşan Başkan Erhan Kılıç, "Makamlar gelip geçicidir. Ancak emek ve çalışanlar belediyemizin olmazsa olmazıdır. Kentin yaşanabilir hale gelmesini sağlayanlar emekçi kardeşlerimizdir. Ben işçilerime vereceğim maaşı belirlerken verebileceğim maksimum rakam nedir ona bakarım. Onları mağdur etmek istemem. Aynı zamanda kendi mali disiplini sağlayacak, Belediyemizin çalışmalarını engellemeyecek bir rakamı belirlerim. Teknik olarak verebileceğimiz en iyi rakamı verdik. Toplu iş sözleşmesi tüm emekçi kardeşlerime hayırlı uğurlu olsun. Analarının ak sütü gibi helal olsun'' dedi.

Buca'da asgari ücret 11 bin 500 TL oldu

BANKA PROMOSYONLARI DA GÜNCELLENECEK

Başkan Kılıç, öte yandan çalışanlarının banka promosyon sözleşmelerini güncelleyeceklerinin de müjdesini verdi. DİSK Genel İş Genel Sekreteri Şükret Sevgener, işçilerin açtığı pankartta "İşçi Dostu Başkan Erhan" pankartına gönderme yaparak, Başkan Kılıç'ın bu sözü sonuna kadar hak ettiğini söyledi. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, ise her toplu iş sözleşmesi gününün işçiler için bir bayram günü olduğunu belirterek, Başkan Erhan Kılıç'a teşekkür etti. Genel İş 5 No'lu Şube Başkanı Savaş Aras da ekonomik krizin en büyük acısını emekçilerin çektiklerini belirterek, bu zor günlerde emekçiden yana tavır koyan Başkan Erhan Kılıç'a teşekkürlerini iletti.

Buca'da asgari ücret 11 bin 500 TL oldu

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Asgari Ücret Erhan Kılıç Buca Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (7)

Samet Can:

Bu haksizliktir memurdan daha faZla aliyorlar memurlar bosunami okudu yillarca

51
63
yanıtYanıtla
Zehra Khann:

Siz ne kdar bencil insansiniz isciler nasil calisiyor biliyormusunuz ustelik her isci ilk okul mezun mu yapiyorsunuz ustelik her memuru da unv mezunu mu saniyorsunuz gunde 8 saat calisiyor dunyaari almak istiyor gecin bunlari artik benim amcamda yengemde memurdu ustelik lise mezunu ve dunya para alip hic biseyimiz yok diyip aglarlardi ama trilyinluk oldular memurlar ya

yanıt31
yanıt23
Samet Can:

Bu haksizliktir.memurdan daha fazma maas alamazlar memur bosunami okudu sacini doktu bu zam derhal geri alinmali memur maasina eklenmelidir

31
53
yanıtYanıtla
bekir yapici:

niye olmasin avrupada sabah 8 aksam 5 calisan büro personeli 3 vardiya akort calisan isciden daha az para alir yine ayni sekilde özel veya kamuda calisan yazin serin kisin sicak büroda oturan amir degil büro calisani günes kar altinda disarida calisan isciden daha az para alir zaten insanlarda bunu bilerek memur olur.

yanıt3
yanıt2
Mavisi Gece:

Ne alakası var ? Asgari ücret çalışan birisi bu maaş hak ediyor. Haksızlık değildir. Ha sen memursan onu bilemem .

yanıt0
yanıt1
mehmet bay:

belediye bu kadar maaşı nereden,nasıl veriyor.yine vatandaşın sırtına yıkacaklar.Su paraları artar,esnaf vergileri artar,vesaire vesaire.Yandaşa kıyak vatandaşa kazık.

35
20
yanıtYanıtla
Tunc Tunc:

gelir adaletsizligi özel ile maaşı devlet tarafından karşılananlar arasındaki mesafe her gecen biraz daha acılıyor

34
7
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title