Haberler

İzmir: Eib'den Moda ve Tasarım Atağı

- Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Tarafından, Sektöre Yetenekli, Yenilikçi, Vizyon Sahibi, Yaratıcı Tasarımcıları Kazandırmak Amacıyla Düzenlenen Eib 2. Moda Tasarım Yarışması'nda Finalistler Belli Oldu.

- Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından, sektöre yetenekli, yenilikçi, vizyon sahibi, yaratıcı tasarımcıları kazandırmak amacıyla düzenlenen EİB 2. Moda Tasarım Yarışması'nda finalistler belli oldu.

Finalistleri açıklamak amacıyla Ege İhracatçı Birlikleri'nde Basın Toplantısı düzenleyen Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı Sabri Ünlütürk, 2006 yılı başından itibaren yarışmayla ilgili yürütülen çalışmalar kapsamında, katılımcıların 2007/08 İlkbahar Yaz sezonu moda akımlarına göre "uyanış" temasına uygun sadece bayan giyimi üzerine hazırladıkları koleksiyonlarla yarışmaya katıldıklarını söyledi.

Yarışma Komitesi'nin iki aşamalı elemesi sonrasında başvuran 150 yarışmacıdan 12 tanesinin finale kalarak, 03 Kasım 2006 tarihinde yapılacak, "Final Gecesi"nde yarışma hakkını elde ettiğini söyleyen Ünlütürk, "Gelişen dünya koşullarında hazır giyim ve konfeksiyon sektöründe moda ve marka oluşturmanın önemini artık hepimiz daha iyi biliyoruz. Sektöre yeni tasarımcıların kazandırılması ile hedef kitlemiz olan beğeni düzeyi yüksek müşteri gruplarına erişmek ve kendi kolleksiyonlarımız ile pazardaki yerimizi kalıcı hale getirmek kolaylaşacaktır. Bu gerçekten hareketle genç moda tasarımcılarının sektörde daha çok görev alması için tasarım yarışması ve benzeri çalışmalara devam edilecektir" diye konuştu.

3 Kasım 2006 Cuma gecesi Uluslararası İzmir Fuar Alanı, Kültürpark 1 Nolu Hol'de belirlenen 12 finalistin, sponsorlar veya destekleyen firmalar aracılığıyla hazırlayacakları koleksiyonlarının Koreograf Öner Evez'in organizasyonunda Türkiye'nin tanınmış mankenleri Güzide Duran, Fatma Yaman, Ece Tanya, Seda Ertan, Tülin Şahin, Selma Ergeç, Sedef Avcı, Duygu Akdeniz, Ece Sukan, Sema Şimşek, Arzu Pavlova, Merve Karan'ın katılımı ile gerçekleştirilecek defilede yarışacaklarını ifade eden Ünlütürk şöyle konuştu: "Bu defile ile yarışmacılar koleksiyonlarını basın mensupları, İstanbul ve İzmir'den moda ve iş dünyasından tanınmış davetliler ve jüri önünde sunacaklardır. Yarışma sonunda dereceye giren finalistlere ödülleri verilecektir. Ödüller birinciye 5 bin ABD doları, ikinciye 3 bin ABD doları, üçüncüye 2 bin ABD dolarıdır"

11 aydır EİB Moda Tasarım Yarışması'nın hazırlıklarını yürüttüklerini ifade eden EİB Moda Tasarım Yarışması Komitesi Başkanı Emre Kızılgüneşler ise, modanın İzmir'de yaratıldığını, modanın İzmir'de güçlü olduğunu göstermek istediklerini ve bu hırs ile çalıştıklarını kaydetti. Yarışma Jürisi'nde Zeynep Tunuslu, Hakan Yıldırım'ın aralarında bulunduğu İstanbul ve İzmir'den seçkin isimlerin yer alacağını anlatan Kızılgüneşler, 03 Kasım 2006 Cuma günü yapılacak olan Final Gecesi'ni şova dönüştüreceklerini sözlerine ekledi.

(ŞBİ-YK)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title