Haberler

İzmir'de TCG Anadolu kuyruğu

Güncelleme:

Dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı TCG Anadolu'yu görmek isteyen binlerce İzmirli, bugün de uzun kuyruklar oluşturdu.

Dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı TCG Anadolu'yu görmek isteyen binlerce İzmirli, bugün de uzun kuyruklar oluşturdu. Saatler süren bekleyişin ardından sıra kendisine gelen vatandaşlar, içeride gördükleriyle gurur duyduklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Tuzla'da düzenlenen törenle Deniz Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilen TCG Anadolu, 3 Mayıs tarihinden bu yana İzmir Alsancak Limanı'nda vatandaşlar tarafından ziyaret edilebiliyor. Sabahın erken saatlerinde sıraya giren vatandaşlar, uzun kuyruklar oluşturarak gemiyi gezme fırsatı buldu. Polis ekiplerinin güvenlik önlemlerinden geçtikten sonra içeriye giren vatandaşlar, gurur duyduklarını söyledi.

"Maket olmadığını göstereceğiz"

Zühtiye Ocak ve Ahmet Ocak, "Kızılelma'mızı, İHA ve SİHA'mızı göreceğiz. Sabahın 8'inden beri bekliyoruz. Gurur duyuyoruz. İç ve dış düşmanlara karşı bu vatanı böldürtmeyeceğiz. Kimseye taviz vermeyeceğiz" dedi. Serhat Çelikok isimli vatandaş da "Milli değerlerimizi canlı canlı görmek istedik. Bazı insanlar maket olduğunu sanıyor. Biz de göstermek için fotoğraflarını çektik" diye konuştu.

"Bu yaşta bunları görmek çok güzel bir duygu"

Sezgin Sevi isimli vatandaş "İHA'ları, SİHA'ları, Altay tankını gördük. Çok sevindik, gurur duyduk. Allah görmeyenlere nasip etsin. Buraya Aydın Nazilli'den geldim, yorgunluğa değdi" derken, Yasemin Cellat ise "Herkesin emeğine sağlık. Çok duygulandım. 7 saat içeri girmek için bekledik. Gelmeyenler de neler yapıldığını görmek için gelmeli" ifadelerini kullandı. Mehmet Emre Yörükoğlu isimli şehit yakını da şunları söyledi: "Çok gururlandım. Kendi savaş gemimizi yaptık. Bayraktar, Kızılelma'yı görünce çok duygulandım. Bu yaşta bunları görmek çok güzel bir duygu. Bir şehit yakını olarak ileride çok daha iyilerini yapabileceğimize inanıyorum."

TCG Anadolu, 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaretçi kabul ediyor. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu?
title