Haberler

İzciler Bodrum'da Kampa Girdi

Muğla'nın Bodrum ve Milas İlçesi İzci Ünitelerinin Ortaklaşa Düzenlediği Kampa Katılan İzciler, Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müzesi'ni Gezdi.

Muğla'nın Bodrum ve Milas ilçesi izci ünitelerinin ortaklaşa düzenlediği kampa katılan izciler, Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müzesi'ni gezdi.

Bodrum Merkez Turgutreis İlköğretim Okulu İzci Lideri ve Kamp Müdürü Vahdettin Dağ Türkiye'de izciliğin çığ gibi büyüdüğünü söyledi. Turgutreis Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde hafta sonunu kamp yaparak geçirecek olan izciler çeşitli etkinlikler gerçekleştirecek. Bodrum Yahşi Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi'nden engelli izcilerinde katıldığı kamp kapsamında 73 izci Bodrum Kalesi ve Su altı Arkeoloji Müzesini gezdi. İlköğretim okulu seviyesindeki izciler, Bodrum İlçe İzci Kurulu Başkanı Can Gökovalı, Eğitim Sorumlu Lideri Nurser Bayramoğlu ve diğer lider öğretmenler olarak 12 liderin denetiminde gezisini sürdürdü. Liderlerinin gezi sırasında çeşitli bilgiler verdiği izciler bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Tarihi eserleri, kalıntıları yakından gören izciler gezilerinin sonunda çok mutlu olduklarını ve bu geziyi tekrarlamak istediklerini söyledi.

Kamp Müdürü Vahdettin Dağ yaptığı açıklamada "Bir il kampı gerçekleştiriyoruz. İl genelinde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı 100'ün üzerinde izci lideri sayısına ulaştık. Ülkemizde çığ gibi büyüyor izcilik. Çalışmalarımız çocuk ve gençlerin ihtiyacı olan faaliyetleri içeriyor. Bu faaliyetler de, başta doğa sevgisi olmak üzere, doğal afetlerde, savaş zamanlarında çocukların ve gençlerin ihtiyacı olan eğitim veriliyor" dedi.

Gezilerini tamamlayan öğrenciler kaleden ayrılmadan önce hep birlikte oturdukları yerde şarkı söyleyerek eğlendi.

(OU-AT-SÇ-Y) 23.02.2008 14:00 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title