Haberler

İstanbullu Kadınların Van Gezisi

Türkiye'nin Tanınmış Ailelerine Mensup 22 Bayan Alzheimer Derneği Sosyal Komite Başkanı Berna Ceylan ve İçkale Şirketler Grubu Onursal Başkanı Nadire İçkale'nin Rehberliğinde Van'a Geldi.

Türkiye'nin tanınmış ailelerine mensup 22 bayan Alzheimer Derneği Sosyal Komite Başkanı Berna Ceylan ve İçkale Şirketler Grubu Onursal Başkanı Nadire İçkale'nin rehberliğinde Van'a geldi.

İstanbul'da kurdukları vakıflar ile eğitim başta olmak üzere ekonomik, sosyal ve kültürel faaliyetler yürüten bayanlar, şimdi de bölge turizmini canlandırmak için gezi programları düzenliyor. İçkale Şirketler Grubu Onursal Başkanı Nadire İçkale ve Alzheimer Derneği Sosyal Komite Başkanı Berna Ceylan'ın rehberliğinde Van'a gelen bayanlar Edremit İlçesi'nde ki Merit Şahmaran Otel'de 2 gün konakladılar. Bayanlar gezi programı çerçevesinde Van Kalesi, Akdamar Kilisesi Anıt Müzesi, Gevaş Halime Hatun Kümbeti ve Selçuklu Mezarlığı, Ahlat Selçuklu Mezarlığı, Erciş Deliçay'da İnci Kefali balık göçü, Muradiye Şelalesi gibi yerleri gezme imkanı buldular.

Çoğunluğunun ilk kez ve tedirgin olarak geldikleri Van'da karşılaştıkları sıcak ilgi ve doğanın güzellikleri karşısında, Van'da basında yer alan olayların aksine bir huzur kenti olduğunu dile getirdiler. Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Van'ın en büyük eksikliğinin tanıtım olduğuna işaret eden İçkale Şirketler Grubu Onursal Başkanı Nadire İçkale, bu konuda valilik, belediye, sivil toplum kuruluşları ve turizmcilere büyük görevler düştüğünü söyledi. Aslen Diyarbakırlı olan ve İstanbul'daki Diyarbakır Vakfı'nın da 2. başkanlığını yürüten İçkale, bu tür organizasyonlar düzenleyerek Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine batı illerined yaşayan insanlara tanıtmak istediğini belirtti.

Van'a gelmek için uzun süredir program yaptıklarını ancak işlerinin yoğunluğu sebebiyle gerçekleştiremediğini kaydeden İçkale, gördüğü memnuniyet karşısında ihmal etmenin üzüntüsünü yaşadığını söyledi. İçkale "Ben üzülerek söylüyorum ki Van'a ilk defa geliyorum. Bu kadar güzel bir güzelliği bugüne kadar nasıl ihmal etmişim. Fakat bu benim elimde olan bir sebepten dolayı olmadı. Çünkü rahmetli eşimin vefatından sonra çok yoğun çalıştım. Van'ı inanılmaz beğendim. Hemen hemen dünyada görmediğim hiçbir yer kalmadı diyebilirim. Ama Van'ın bu kadar güzel olabileceğini samimi olarak söylüyorum tahmin etmemiştim. Yani yeşilin bu tonları, bu kadar mavi ile birleşmesi, Süphan Dağı'nın görkemli güzelliği, Artos dağlarının muhteşemliği hangi tarafa bakacağımızı ben ve arkadaşlarım gerçekten şaşırdık. Van'ı son derece rahat ve güzel bir kent olduğunu gördüm. Asayiş konusunda herhangi bir sıkıntı olmadığına bizzat şahit olduk. Bizim gibi Ankara ve İstanbul'da tanıdığım hanımlarda var. Onlarda Van'a yalnız hanım olarak gelmişler. Eğer güvenlik bu kadar güzel olmazsa bu kadar kadın tek başına kalkıp gelip buraları gezmezdi. Bundan dolayı da içim çok rahat ve şimdiden temmuz ayında büyük bir grubu buraya getirmek için rezervasyonlarımı yaptım. Ayrıca şehri çok temiz buldum. Bende turizmciyim Edremit ilçesindeki Merit Şahmaran Oteli Ahlat'taki Selçuk Oteli'nin hizmetlerini beğendim. Herkesin de buralara gelerek bu güzellikleri görmesini tavsiye ederim" dedi.

Gezi programına katılan bayanlardan Gülperi Bayraktar, Nezihe Aydemir ve Van gezisinde bayanlara rehberlik görevi yapan Araştırmacı-Yazar Ali Cenap Uygurlu da Van'ın çok iyi bir turizm potansiyelinin olduğunu, en büyük eksiğinin ise yanlış ve tanıtım eksiği olduğunu vurguladılar.

(ŞAK-ŞA-Y) 07.06.2008 19:01 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title