Haberler

İstanbul'daki Hain Saldırıya Didim'de Tepki…

İstanbul’da meydana gelen 30 Polis, 8’i sivil toplam 38 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısına Didimliler yürüyüşle protesto etti.

İstanbul'da meydana gelen 30 Polis, 8'i sivil toplam 38 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısına Didimliler yürüyüşle protesto etti. Didim 75 Gençlik Derneğinin organize ettiği yürüyüşe binlerce Didimli katıldı.

Didim 75 Gençlik Derneğinin organizasyonuyla Didim'de teröre lanet yürüyüşü düzenlendi. İstanbul'da meydana gelen 30 Polis, 8'i sivil toplam 38 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısını tepki olarak gerçekleştirilen yürüyüş Merkez Cami önünden başladı. Yürüyüşe bir çok siyasi parti, oda temsilcileri sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda Didimli katıldı. Yürüyüşe CHP Lideri Kemal Kılıçdardaoğlu'nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu da katılarak destek verdi.

Yürüyüş öncesinde halka Türk bayrağı dağıtılırken, yürüyüşte Dev Türk bayrağı açıldı. Merkez Cami önünden başlayan yürüyüşte Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri çevre güvenliği alırken, Cumhuriyet Caddesi ve Atatürk Bulvarı üzerinde devam eden yürüyüş İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde sona erdi.

Yürüyüş esnasında "Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez" "Polise uzanan eller kırılsın" "Terör karşı omuz omuza" sloganları atılırken, bazı vatandaşlarda evlerinden ve iş yerlerinden alkışlarla yürüyüşe destek oldu.

İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde sona eren yürüyüşün ardından şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, akabinde İstiklal Marşı okundu. Ardından şehit olan güvenlik güçleri ve vatandaşlar için dualar edildi ve şehit olan polislerin isimleri tek tek okunup tekbir getirildi.

Yürüyüşle ilgili bilgi veren Didim 75 Gençlik Derneği Başkan yardımcısı Mehmet Vela "Bugün dernek binamızda ne yapabiliriz düşündük. En uygun yürüyüş olabileceğini düşündük. Bu yürüyüşü emniyet güçlerimize moral amaçlı düzenledik. 2 saat içerisinde bu çağrımıza insanlarımız destek oldular moral verdiler. Teşekkür ediyoruz" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İstanbul Didim Güncel Haberler

title