Haberler

İsrail, Gazze'ye tıbbi yardım taşıyan tırı geri çevirdi

Güncelleme:

İsrail'in Gazze Şeridi'ne tıbbi yardım taşıyan bir tırı çocuklar için medikal kitler içerisinde bulunan medikal makaslar nedeniyle geri çevirdiği açıklandı. Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, İsrail'in Gazze'ye yönelik ablukasının devam ettiğini ve insani yardımların kısıtlandığını belirtti.

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, İsrail'in Gazze Şeridi'ne tıbbi yardım taşıyan bir tırı çocuklar için medikal kitler içerisinde bulunan medikal makaslar nedeniyle geri çevirdiğini açıkladı.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik ablukası devam ediyor. Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, yaptığı açıklamada, "Bütün bir nüfus hayatta kalmak için insani yardıma muhtaç. Çok az yardım geliyor ve kısıtlamalar artıyor" dedi.

İsrail tarafından yardım yüklü bir tırın çocuklar için medikal kitler içerisinde bulunan medikal makaslar taşıdığı gerekçesiyle geri çevrildiğini aktaran Lazzarini, "Medikal makaslar, İsrailli yetkililerin uzun yasaklı ürünler listesine eklendi. Listede, anestezikler, güneş enerjisi ile çalışan ışıklar, oksijen tüpleri, ventilatörler, su temizleme tabletleri, kanser ilaçları ve doğum kitlerine kadar temel ve hayat kurtarıcı malzemeler yer alıyor" dedi.

İnsani yardımların teslimatının kolaylaştırılması ve hızlandırılması çağrısında bulunan Lazzarini, "2 milyon insanın hayatı buna bağlı, kaybedecek zaman yok" dedi. - GAZZE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Birleşmiş Milletler İsrail Gazze Orta Doğu İnsan Hakları Uluslararası İlişkiler Yerel Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title