Haberler

İsmail Yağcı'dan Muhteşem Konferans

Bolu’da İhlas Vakfı ve bazı dernekler tarafından düzenlenen “II. Abdülhamit Han Hayatı ve Hizmetleri” konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Tarih Araştırmacısı, Gazeteci ve Yazar İsmail Yağcı, öğrencilere bilinmeyenleri anlattı.

Bolu'da İhlas Vakfı ve bazı dernekler tarafından düzenlenen "II. Abdülhamit Han Hayatı ve Hizmetleri" konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Tarih Araştırmacısı, Gazeteci ve Yazar İsmail Yağcı, öğrencilere bilinmeyenleri anlattı.

Anadolu Konferansları çerçevesinde İhlas Vakfı, Bolu Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Derneği, Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Akil Öğrenciler Topluluğu ile AK Parti Bolu İl Gençlik Kolları tarafından "II. Abdülhamit Han Hayatı ve Hizmetleri" konulu konferans düzenlendi. Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konferansa Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Ömer Sayın, AK Parti Bolu İl Kadın Kolları Başkanı Arzu Aydın, İl Gençlik Kolları Başkanı Taha Furkan Sönmezel ve öğrencilerin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Konferansın açılış konuşmasında kürsüye çıkan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Siyasi arenanın hareketlendiği bu günlerde gençlerin böyle bir konferansta bir arada olması çok faydalı olacaktır. Benim bile lise yıllarımda 'Kızıl Sultan' olarak tanıdığım II. Abdülhamit Han'ın nasıl biri olduğunu İsmail Yağcı hocamız sayesinde daha iyi anlayacaksınız. Tarih araştırmacısı İsmail Bey'e bizleri onurlandırdığı için teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmasının ardından seçim gezileri programı nedeniyle salondan ayrılmak zorunda olduğunu belirten Başkan Yılmaz, konferansa konuşmacı olarak katılan İsmail Yağcı'ya hediye sepeti takdim etti.

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın ardından kürsüye çıkan Bolu Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Derneği Başkanı Adil Esen, şair Ekrem Kaftan'ın 'Osmanlı Mersiye' sözleriyle konuşmasına başladı. Gençlere tarihini bilmeleri gerektiği önerisinde bulunan Esen, "Vakıf ve dernekler olarak çok önemli bir konferans düzenledik. Tarihini bilmeyen bir millet yok olmaya mahkumdur. Bizler de İsmail Yağcı hocamızla II. Abdülhamit Han'ın hayatını ve hizmetlerini daha iyi öğrenme fırsatı bulacağız. Bizleri onurlandırdığı için kendisine teşekkür ediyorum. Konferansımız inşallah faydalı olur" şeklinde konuştu.

Konuşmacıların ardından kürsüye çıkan Tarih Araştırmacısı, Gazeteci ve Yazar İsmail Yağcı, öğrencilere kendisini tanıttı. Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'dan övgüyle bahseden Yağcı, Boluluların tarihini bilen bir başkana sahip olduğu için çok şanslı olduğunu söyledi. II. Abdülhamit Han'ın bilinmeyen yönlerini ve hizmetlerini anlatan İsmail Yağcı, konferansın sonunda öğrencilerle soru cevap yaptı. Sorulara içtenlikle yanıt veren Yağcı, öğrencilerle fotoğraf çektirerek Bolu'dan ayrıldı. - BOLU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İsmail Yağcı İhlas Bolu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title