Haberler

İş Dünyasının En Popüler İsimleri

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, 2013 yılında ‘Yılın En Çok Konuşulan İşadamları’ listesinde 5. sırada yer aldı.

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, 2013 yılında 'Yılın En Çok Konuşulan İşadamları' listesinde 5. sırada yer aldı.

Medya Takip Merkezi'nden (MTM) yapılan açıklamada, araştırmanın, Türkiye genelinde yaygın, bölgesel ve yerel 3 bini aşkın gazete, dergi, TV kanalı ve internet sitesi taranarak hazırlandığı bildirildi.

'En Çok Konuşulan İşadamları' listesinde, 2011 yılında 4 bin 141, 2012 yılında 4 bin 323 haberler 6. sırada yer alan SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, 2013 yılında ise 7 bin 785 haberle 5. sıraya yükseldi.

ABDULKADİR KONUKOĞLU

Abdulkadir Konukoğlu, 1948 yılında dünyaya geldi, 1963 yılında iş hayatına atıldı. Çıraklıktan başlayıp, işletmenin her kademesinde görev yapan Konukoğlu, iş tecrübesini kısa zamanda geliştirdi.

Babası Sani Konukoğlu'nun vefatı sonrasında 1994 yılında Sanko Grubu şirketleri başkanlığına getirilen ve babasının, İşin Hilesi Dürüstlüktür sözünü iş hayatının temel felsefesi yapan Konukoğlu, değişik dönemlerde; Gaziantepspor Kulübü Başkanlığı, Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanlığı, TOBB Tekstil Danışma Kurulu Başkanlığı, Gaziantep Tekstil Sanayi İşverenleri Derneği Başkanlığı, Gaziantep Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi Anonim Şirketi Başkanlığı, TOBB Serbest Bölgeler Kurulu Kurucu Başkanlığı, Pamuklu Tekstil Sanayicileri Birliği Başkanlığı, Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanlığı, TOBB Yüksek Koordinasyon Kurulu Üyeliği, TOBB Sanayi Konseyi Üyeliği ve TÜBİTAK Bilim Kurulu Üyeliği yapan Abdulkadir Konukoğlu, halen Gaziantep Sanayi Odası Onursal Başkanlığı ve TOBB Türkiye Tekstil Sanayi Meclisi Başkanlığı görevlerini yürütmektedir.

Konukoğlu, şimdiye kadar; 2 kez Milli Prodüktivite Merkezi'nce olmak üzere, ülkemizin önde gelen yayın kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve üniversiteler tarafından; Yılın En İyi İşadamı, Yılın En İyi İşletmecisi, Yılın Girişimcisi, Yılın Altın Adamı, Yılın En Başarılı İşadamı, Stratejik Vizyon Sahibi İşadamı, Yılın Sanayicisi ve Anadolu'nun En Etkili İş İnsanı ödüllerine layık görüldü, yaptırdığı okullar ve sağladığı burslar nedeni ile Eğitime Hayat Verenler Onur Listesi'ne alındı.

Halkın refahı, eğitimi, mutluluğu ve sosyal gelişimi için yararlı hizmetlerde bulunduğundan dolayı; Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'nca Üstün Hizmet Ödülü, Gaziantep Üniversitesi'nce Fahri Doktora Unvanı, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce de Vakıf İnsan Ödülü verilen Abdulkadir Konukoğlu, evli ve üç çocuk babasıdır. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdulkadir Konukoğlu Sani Konukoğlu Türkiye Sanko Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title