Haberler

İş Adamlarından Tuna'ya Destek

Çanakkale Müteahhitler Birliği Başkanı Hakan Vural, MHP Milletvekili adayları tanıtım toplantısında MHP Çanakkale Milletvekili adayı İbrahim Kürşat Tuna’ya sonuna kadar kefil olduğunu belirterek, MHP’nin doğru bir tercih yaptığını söyledi.

Çanakkale Müteahhitler Birliği Başkanı Hakan Vural, MHP Milletvekili adayları tanıtım toplantısında MHP Çanakkale Milletvekili adayı İbrahim Kürşat Tuna'ya sonuna kadar kefil olduğunu belirterek, MHP'nin doğru bir tercih yaptığını söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çanakkale Milletvekili 1'inci sıra adayı İbrahim Kürşat Tuna ile 2'inci sıra Milletvekili adayı Enver Koç, Müteahhitler Birliği tarafından düzenlenen seçim öncesi Milletvekili adayları tanıtım toplantısına katıldı. Toplantıda MHP Merkez İlçe Başkanı Hakan Pınar ve partililer de yer aldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Çanakkale Müteahhitler Birliği Başkanı Hakan Vural, 7 Haziran genel seçimler öncesi tüm siyasi partilerin Milletvekili adayları ile düzenledikleri kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldiklerini söyledi.

Müteahhitler Derneği Başkanı Hakan Vural, "AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisinin ardından bugünde Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili adayları ile bir araya geldik. Kendilerinden seçim çalışmaları ile beklentilerimiz ileteceğimiz sorularla bir toplantı gerçekleştireceğiz. MHP Çanakkale'de genel seçimler öncesi Milletvekili adayı Kürşat Tuna, MHP'nin oylarını artırarak bilecek çok yetkin bir isim. Ben şahsım ve yönetim kurulum adına kendisine başarılar diliyorum. MHP Kürşat Tuna'yı Milletvekili adayı göstermekle doğru bir tercih yapmıştır. İnanıyorum ki Kürşat kardeşimiz Ankara'ya Milletvekili olarak gidecek. Biz bir milletvekilinden talebimiz olduğunda kolundan tutup 'Kürşat 'çığım gel buraya' diyebileceğimiz bir kardeşimizdir. Hayatta en büyük yanlış belki kibirdir. Ben Kürşat'ta böyle bir kibrin olmayacağını, mütevazi sınırları içinde duyarlılığını ve asaletini gösterebileceğini eminim ve kefilim" dedi.

Toplantıda kendisini tanıtan MHP Çanakkale Milletvekili adayı Kürşat Tuna, Müteahhitler Birliği Başkanı Hakan Vural'ın "Çanakkale'de yabancıya taşınmaz satımı ile ilgili alınan net bir karar var. Siz bu konuda neler yapmayı düşünüyorsunuz?" Sorusuna, "Çanakkale'de yabancılara taşınmaz satışına karşıyız" diyerek cevap verdi. Tuna, "Yabancıya taşınmaz satımıyla ilgili ilk düzenlemeler 1968 yılında Osmanlı zamanında yapılmış. Daha sonra 1914 yılında 1'inci Dünya Savaşı sırasında tamamen yasaklanmış, Cumhuriyetten sonra karşılıklı olarak bazı imkanlar tanınmıştır. Hangi ülkeler ne şartlar altında taşınmaz satıyor yada kiralıyor ona bakmak lazım. Milliyetçi hareket Partisi taşınmaz satışına, toprak satışına sıcak bakmıyor. Bu taşınmaz satımında İsrail Filistin olayında 1948 yılındaki Filistin haritasını ele aldığınızda Yahudi yerleşimleri çok cüzi miktardayken, 2000 yılından sonraki Filistin haritasını ele aldığınızda Filistinlerin cüzi miktarda yerleşim halinde oldukları görülüyor. Toprak gerçekten önemlidir. Çünkü vatanı, vatan yapandır. Devletin en önemli unsurlarında bir tanesidir. Yabancı yatırımlar tarafından düşündüğümüzde, yatırım yapması lazım, arazi almak isteyecek. İşte bu noktada dengeyi nasıl koruyacağız? Ona bakmalıyız. Milliyetçi Hareket Partisi olarak biz yabancılara taşınmaz mülkü satışından ziyade kiralama gibi bir formülle mülkiyet tapusu içine dönüştürmemeliyiz. İnsan Hakları Evrensel beyannamesi ile mülkiyet hakkı garanti altına alınmıştır. Türkiye stratejik açıdan önemli bir yere sahip. Bizde buranın gelişmesini, kalkınmasını istiyoruz. Çanakkale ise stratejik bölge olduğu için bu taşınmaz konusunda sıkıntı yaşıyor. Askeri bölge ve Stratejik alanların değerlendirilip, direk satışa karşıyız ama kiralama konusunda gerekli düzenlemeler yapılmasını sağlayacağız" diye konuştu. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milliyetçi Hareket Partisi İbrahim Kürşat Tuna Çanakkale Filistin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title