Haberler

Vize başvurusu reddedilen İranlı akademisyen 2 aydır İstanbul Havalimanı'nda yaşıyor

Güncelleme:

Kanada'da yaşayan İranlı akademisyen Shiva Kaviani, oturum süresinin dolmasının ardından Kanada'ya gidemeyince İstanbul Havalimanı'nda mahsur kaldı. 2 aydır havalimanında yaşamını sürdüren akademisyene havalimanı çalışanları yardımcı oluyor.

Kanada'nın Toronto kentinde yaşayan ve oturum süresi dolduğu için vize başvurusu kabul edilmeyen İranlı akademisyen Dr. Shiva Kaviani ülkesine de geri dönmek istemedi. Ankara'dan vize başvurusu yapan Kaviani, buradan da ret cevabı aldı. Bunun üzerine İstanbul'a geri dönen akademisyen 2 aydır İstanbul Havalimanı'nda yaşıyor.

Vize başvurusu reddedilen İranlı akademisyen 2 aydır İstanbul Havalimanı'nda yaşıyor

VİZE GÖRÜŞMELERİNDEN SONUÇ ÇIKMADI

Havalimanı personelinin yardımcı olmaya çalıştığı Kaviani için Kanada Başkonsolosluğu ile yapılan görüşmelerden de sonuç çıkmadı. Bir valizi ve bir çantası ile vize alanlarında yolcularla birlikte oturan, bu bölgede sürekli dolaşan Kaviani'nin, Ankara'ya da gittiğini fakat sonuç elde edemediği öğrenildi.

Vize başvurusu reddedilen İranlı akademisyen 2 aydır İstanbul Havalimanı'nda yaşıyor

İNSANİ İHTİYAÇLARINI GİDEREMİYOR

Havalimanı çalışanlarının yardımları ile yaşamını sürdüren Kaviani, İstanbul Havalimanı'nda bulunan koltuklarda yatıyor. Sabahtan akşama kadar Havalimanı'nda dolaşan Kaviani, vejetaryen olduğu için havalimanında beslenme konusunda zorluk çektiğini, duş başta olmak üzere insani ihtiyaçlarını gideremediğini belirtti.

Vize başvurusu reddedilen İranlı akademisyen 2 aydır İstanbul Havalimanı'nda yaşıyor

YOLCU BEKLEME ALANINDA UYUYOR

Kanada'ya gidemeyen İran'da geri dönmek istemeyen kadın yolcu İstanbul Havalimanı'na yaşamaya başladı. Terminalde yolcu bekleme alanlarında uyuyan İranlı yolcu yaklaşık iki aydır havalimanında kalıyor. Akademisyenin akıbetinin ne olacağı ise merak konusu

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İstanbul Havalimanı İstanbul Kanada Vize İnsan Hakları Dış Politika Göçmenler Hukuk Yerel Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (1)

Şenol Çalkan:

2004 yapımı havaalanı filmini anımsattı

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title