Haberler

İnternet Haftası Etkinlikleri

Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Hüseyin Kürşat Kırbıyık, İnternetin Küresel Kültürünün, Milletin Sahip Olduğu Öz Kültürün Önüne Geçmesine İzin Verilmemesi Gerektiğini Söyledi.

Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Hüseyin Kürşat Kırbıyık, internetin küresel kültürünün, milletin sahip olduğu öz kültürün önüne geçmesine izin verilmemesi gerektiğini söyledi.

İnternet Haftası dolayısıyla, Türk Telekom Kahramanmaraş İl Yöneticiliği tarafından Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde bir program düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kürsüye gelen Türk Telekom Kahramanmaaş İl Yöneticisi Feyzi Gül, Türkiye nüfusunun yüzde 25'inin internet kullanıcısı olduğunu belirterek, 11 yıllık süre içerisinde iyi bir noktaya gelindiğini kaydetti.

Vali Yardımcısı Hüseyin Kürşat Kırbıyık ise, insanlık tarihinin yüzyıllar boyunca gerçek bilgiyi elde edebilmek için mücadele ettiğini söyledi. Kırbıyık, "Çağdaş uygarlıklar olarak nitilendirilen ülkelere bakıldığında, bu ülkelerin tamamının bilgi toplumu olduğu görülür. Dolayısıyla, çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak hedefini taşıyan ülkemizin de bilgi toplumu olma zorunluluğu vardır" dedi.

İnternetin toplumsal hayata birçok olumlu katkısı bulunduğuna dikkat çeken Kırbıyık, Türkiye'de son yıllarda internet alanında çok hızlı bir değişim ve gelişim yaşandığını ifade etti. İnternetin küresel kültürünün, milletin sahip olduğu öz kültürün önüne geçmesine izin verilmemesi gerektiğini dile getiren Kırbıyık, şunları söyledi:

"Bireysel, ailesel ve toplumsal bağlarımız ile geleneklerimiz gençlerimize iyi öğretilmeli ve internet kültürüne yenik düşmesine engel olunmalıdır. En önemlisi de çocuklarımız ve gençlerimize sığınabilecekleri bir aileleri olduğu hissetrilmelidir."

Daha sonra, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ercan Efe, "İnternet ve Tarihi Gelişimi" konulu bir sunum yaptı.

Toplantıya; Vali Yardımcıları Abdullah Şahin, Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Nedim Tepebaşı, Vergi Dairesi Başkanı Ersin Özkan, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.

(ACB-MT-Y)

18.04.2007 13:18 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title