Haberler

İnegöl Kent Konseyi'nden Özgecan'ın Öldürülmesine Tepki

Tarsus’ta üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın hunharca öldürülmesini kınayan İnegöl Kent Konseyi Kadınlar Meclisi Başkanı Şeyma Topalak, kaldırılan idam cezasının tekrar uygulanması gerektiğini söyledi.

Tarsus'ta üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın hunharca öldürülmesini kınayan İnegöl Kent Konseyi Kadınlar Meclisi Başkanı Şeyma Topalak, kaldırılan idam cezasının tekrar uygulanması gerektiğini söyledi.

Ülkede son bir haftadır adi bir cinayetin konuşulduğunu, herkesin büyük bir sarsıntı yaşandığını belirten Şeyma Topalak, "Bunun sebeplerini konuşuyor, çareler üzerine fikirler yürütüyoruz. Evet, bütün ölümler acıdır. Buna inanıyoruz, ama Özgecan'ımızın ölümü hepimiz için adeta milli yas haline gelmiştir. Allah kendisine rahmet etsin. Ailesinin ve hepimizin başı sağ olsun. Çünkü o hepimizindir. İnsanlar bir kez ölür, ama biz anneler, her evlat ölümlerinde tekrar tekrar ölürüz" dedi.

Kent Konseyi Kadınlar Meclisi Başkanı Şeyma Topalak açıklamasına şöyle devam etti:

"Her acı cinayet arkasından olduğu gibi yine idam cezası haklı olarak gündeme gelmiştir. Şu anda bu mesele konuşulmaktadır ve daha uzun zaman da konuşulacaktır. Ama gerçek olan şudur: Öldüren öldürülürse, ölümler değil hayatlar artacaktır. ve bizce de haksız yere öldürenler kesinlikle ayni akıbeti yaşamalıdır. Bu hem toplumsal barışı ve hem de adalete olan güveni tesis edecektir. Kamu vicdanı adil yargılamada çok önemlidir. Bizi biz yapan değerleri korurken, AB ne der tartışması anlamsızdır. Devletin, kendisine karşı yapılan suçları (!) çok kolay cezalandırırken, fertler söz konusu olunca aynı hassasiyeti göstermemesi tartışılmalıdır. 12 Eylül'de çocukların yaşları büyütülerek idam edilmesi, bir sağdan, bir solda idam ederek denge (!) kurulması, sadece baş örtüsü eylemine katıldığı için 14 yaşındaki Yakup Köse'ye 10 yıl hapis verilip, çıkınca tekrar içeri alınması, bir fikir adamı olan Salih Mirzabeyoğlu'nun 15 yıl hapis yatması hafızalarda daha çok tazedir. Özgecan'ımızın kahpece öldürülmesiyle, bir kez daha eğitim sistemimiz sorgulanmalı, potansiyel başka katil adayların yetişmesini engelleyecek çalışmalar yapılmalıdır. Medya da yaptığı kışkırtıcı ve ahlaksız yayınlardan vazgeçmeli ve öz eleştiri yapmalıdır. Ayrıca dini ve ahlaki eğitime karşı çıkanlar bu yanlış durumlarını gözden geçirmelidir. Din, ahlak, adalet, hak, saygı, empati, doğruluk kültürü sıkça okullarımızda, toplumda ve kürsülerde işlenmelidir. Ateş sadece düştüğü yeri değil, bazen de Özgecan'da olduğu gibi hepimizi yakmaktadır." - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tarsus İnegöl Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title