Haberler

İnegöl'de Öğrenme Şenliği

Bursa'nın İnegöl ilçesinde 3 gün sürecek olan öğrenme şenliği başladı.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde 3 gün sürecek olan öğrenme şenliği başladı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İnegöl Belediyesi, İnegöl AVM ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde düzenlenen şehlik 3 gün süracek. Açılış programına Bursa Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal, Kaymakam Aziz İnci, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Biçeri, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ile çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İnegöl Tarihi Mehteri'nin eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, açılış konuşmalarıyla devam etti. Şenlik ile ilgili bilgiler veren Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, "Kişisel, toplumsal, sosyal ve istihdam ile ilişkili bir yaklaşımla, bireyin bilgi, beceri ve yeterliliklerini geliştirmek amacında olan İnegöl Halk Eğitimi Merkezi, bu öğretim yılında, bu güne kadar, 125 değişik branşta, 695 kurs açarak 18 bin kişiye eğitim vermiştir. Ağustos 2013 sonu itibariyle 850 kurs ve 20 bin kişiye ulaşacağımızı

tahmin ediyoruz" dedi.

Burada yapılan etkinliğin adının öğrenme şenliği olduğunu belirten İnci, "Bakınız, sınavlar yapılıyor. Yarışmalar yapılıyor. Bütün bu sınavlar da ve yarışmalar da İnegöl olarak elbette çok başarılıyız. Ama şunu da unutmayalım ki, bütün bu etkinlikler de eksiklerimizin neler olduğunu, hedeflerimizin neler olduğunu söylemek zorundayız. Onun için daha dün yaptığımız bir etkinlikte özellikle kitap okuma konusunda, toplum olarak eksikliğimiz olduğunu ve kitap okumayı daha çok özendirmemiz gerektiğini söyledik. Neden bunları söylüyoruz? Çünkü hedefimiz büyük. Eğer İnegöl'ün başarısını, okuma oranını yükseltirsek o zaman Bursa'nın, sonuçta Türkiye'nin başarısı yükselecek" diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Biçer ise, "Bu sene öğrenme şenliklerini Türkiye'de başlatmak istedik. Bugün bu isteğimiz fevkaladenin fevkinde. Mekanıyla atmosferiyle, her türlü görsel materyali ile olduğunu görmüş olmaktan da büyük

mutluluk duyuyorum. İnegöl, bu açılışların yapıldığı ilk ilçemiz. Bunu da bundan sonra kullanacağım. Çünkü bu organizasyonla bunu fazlasıyla hak ettiler. Neden öğrenme şenliği? Bu öğrenme şenliği her sene yapılan halk eğitim merkezlerinin yılsonu kermeslerinden farklı bir şeydir. Bunu gezince siz de hissedeceksiniz. Bu bir sergi değil, içinde serginin de olduğu bir aktivite. Burada bir eğlence yapmak istemiyoruz. Öğrenmek eğlencelidir ama biz buradaki faaliyetlerimizde, halkımızı öğrenme fırsatları hakkında bilgilendirmek istiyoruz" açıklamasını yaptı.

Günün anlamına değinen Bursa Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal, "Öğrenme Şenliği esasına baktığımızda birleşmiş milletlerin öğrenen şehirler konseptinden kaynaklanıyor. Bir şehir kültürünün ne olması gerektiğini sorduğunda birleşmiş milletler diyor ki, öğrenen şehir olun diyor. Bunun bir ayağı da öğrenme şenliği. Bunu ne kadar düzenli, ne kadar güzel yapabiliyorsanız, siz öğrenen şehirler olma yolunda çok iyi adımlar atıyorsunuz demektir" şeklinde konuştu.

Bal-Göç Derneği folklor ekibi tarafından Bursa yöresine ait halk oyunları gösterisinin ardından, Nene Hatun Kız Meslek Lisesi Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencileri, 'Efe Engel Tanımaz' adlı gösteriyi sundular. Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kurslara katılan kursiyerlere belgelerinin verilmesinin ardından, protokol üyeleri Öğrenme Şenliği kapsamında okullar tarafından açılan stantlar gezildi. Program İnegöl AVM Sergi Salonunda Halk Eğitim Merkezi Yıl Sonu Sergisinin izlenime açılıp, gezilmesiyle son buldu.

02.06.2013 15: 14: 13

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eyüp Sabri Kartal Öğrenme Şenliği İnegöl Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title