Haberler

İmam Hatip Mezunları Muğla'da Buluştu

İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneklerinin Ege Bölge toplantısı Muğla İmam Hatip Lisesi Gönüllüleri ve Mezunları Derneği’nin ev sahipliğinde Muğla’nın Menteşe ilçesinde yapıldı.

İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneklerinin Ege Bölge toplantısı Muğla İmam Hatip Lisesi Gönüllüleri ve Mezunları Derneği'nin ev sahipliğinde Muğla'nın Menteşe ilçesinde yapıldı. Toplantıya Muğla valisi Mustafa Hakan Güvençer, Muğla Müftüsü Abdurrahman Koçak, İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği ÖNDER Genel Başkanı Dr. Hüseyin Korkut, Ensar vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, İmam Hatip Lisesi mezunu kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, ege Bölgesindeki İmam Hatip Lisesi Mezunları dernek başkan ve yöneticileri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Muğla İmam Hatip Lisesi Gönüllüleri ve Mezunları Derneği Başkanı Sefa Kara, İmam Hatip Liseleri kurulurken, herkesin duyduğu heyecanı, aşkın ve gayretin bugün duyulmadığını belirterek, "Yoksulluğun içinde yaşayan Anadolu insanı 'ben okuyamadım, hiç değilse beni evlatlarımı bu okullarda okusun da imanlarını kurtarsın' diye düşünüyordu. İmam hatip Liselerinde verilen din eğitiminin önemini içinden geçtiğimiz süreç içinde çok iyi bir şekilde gördük. Ayakları yeren basan bir din eğitimi veren İmam Hatip okulları bugün birçok konuda model olmuştur" dedi.

İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği ÖNDER Genel Başkanı Dr. Hüseyin Korkut ise, geçmişte, horlanan, hakir görünen, gidecek başka okul bulamadınız mı denilen bir dönemden bugünlere gelindiğini belirtti. Korkut, "Allah'ıma şükürler olsun bugün bu insanlar, Devletimizin her kademesinde son derece onurlu, gururlu başarılı hizmetler yapan imam Hatip lisesi mezunu arkadaşlarımız var. Ben bunun için bahtiyarım. Zaman zaman olumsuz süreçlerden geçtik. Ama bugün daha güzel noktadayız. İmam hatip nesline hizmet veren büyüklerimize buradan teşekkür ediyorum. İmam Hatip Liselerdi bizim insan kaynağımız. Bu okullarımızda yetişen insanlarımız ne kadar iyi yetişirse, mihrabımıza, mimberimize veya hangi alanda nasıl hizmet yapıyorsa orada o kadar başarılı olacaktır" dedi.

Vali Mustafa Hakan Güvençer ise ÖNDER başkanı ve il dışından gelen konuklara teşekkür ederken, "Yaptığınız çalışmalara samimi olarak gıpta ettiğimi belirtmek istiyorum. Allah'ın lütfunun bu milletin mahşeri vicdanının o samimiyetine binaen her halde verdiği özel berekettir. İmam Hatip'li olmak, İmam Hatip veya öyle diyeyim her hangi bir okuldan ziyade kişinin kimliğini, kişiliğini de ilerleyen yıllarda oluşturan bir rol tabiri caiz ise kendi hayatımdan da biliyorum, İmam Hatip Lisesi'ni bitirdikten sonra hangi başka Yüksek Okulları bitirirseniz bitirin, Yüksek Lisans, Doktora dereceleri, yurtdışı eğitimleri, kamuda geldiğiniz görevler, makamlar, mevkiler, ünvanlar Allah lütuf etmişse tüm zenginlikler hepsi bir kenara o İmam Hatip'li olmak belirleyici husus olarak kalıyor. Ben bugüne kadar da belirleyici, tanımlayıcı husustan rahatsızlık duyan çok fazla kişi ile karşılaşmadım. Maalesef bazı kötü örnekler oldu ama çok azınlıktaydı onlar kişi İmam Hatip Lisesi'nden onun tedrisinden geçmişse ilerleyen yaşlarında hayatın içerisinde nerede olursa olsun o İmam Hatiplilik kimliği ile gurur duyuyorum. Yanılmıyorsam İmam Hatip Liselerini tanımlayacak önemli hususlardan bir tanesi şükür ki, öyle mezhebi, meşrebi, cemaatle ilgili, cemaatlerle ilgili her hangi bir kayda, kayıtlamaya, gruplamaya isimlendirmeye müsaade etmeyen daha ziyade kaynağını belki olması şekilde kitaptan, sünnetten alan bir kitle ve buna çok özen göstermek gerekiyor. Devlet ne yapacak milletin oluşturduğu Sivil Toplum Örgütleri olarak adlandırılan birliktelikler neyi, nasıl yapılacak oturulup bir kez daha gözden geçirmek durumundayız. Bu mana da İmam Hatip Lisesi mezunlarının bir Sivil Teşkilatlanma çatısı altında bir araya gelmeleri elbette çok güzel" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Korkut Menteşe Muğla Ege Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title