Haberler

İlkadım'da Mutlu Aile Semineri Düzenlendi

Güncelleme:

İlkadım Belediyesi ve İlkadım Kent Konseyi işbirliği ile gerçekleştirilen Mutlu Ailenin Sırları konulu seminer gerçekleştirildi.

İlkadım Belediyesi ve İlkadım Kent Konseyi işbirliği ile gerçekleştirilen "Mutlu Ailenin Sırları" konulu seminer gerçekleştirildi.

Seminere İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, eşi Hatice Tok, İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcıları Musa Yüksel ve Yahya Çınkıl, daire müdürleri ve mahalle sakinleri katıldı.

Her ay farklı bir mahallede gerçekleştirilen mahalle çalıştayları kapsamında düzenlenen Mutlu Aile'nin sırları konulu seminerin 6.'sı Kılıçdede Mahallesi sakinlerine yönelik oldu.

"TOPLUM HUZURU, AİLENİN MUTLULUĞUDUR"

Seminer öncesi konuşma yapan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, son yıllarda toplumda gittikçe artan aile içindeki mutsuzluğun toplumda büyük bir travmaya neden olduğun ifade etti. "Ailenin mutlu olmasıyla huzurlu ve mutlu bir toplum inşa olur" diyen Başkan Tok, "Toplumun temeli aile olduğundan, dinimiz aileye ayrı bir önem vermiştir. Çünkü huzurlu ailelerden meydana gelen toplumlar da huzurlu olurlar. Aile kurumu bozulduğu zaman, o toplumun huzurundan söz edilemez" dedi.

MUTLU AİLE'NİN İPUÇLARI

İlkadım Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen seminerde Psikolog ve Aile Danışmanı Halise Mutlu, mutlu ailenin sırlarını katılımcılara paylaştı. Mutlu ailenin ipuçları hakkında bilgi vererek İslam'da kadının yeri, aile içi ilişkiler, çocuk eğitimini anlatan Mutlu, ailenin mutluluğunun eşler arasındaki sevgi ve saygı bağlı olduğunu söyledi.

"MUTLULUĞU SEVGİ VE SAYGI BESLER"

Psikolog Aile Danışmanı Halise Mutlu, "Son yıllarda oranları gittikçe artan boşanmalar toplumumuzu olumsuz yönde etkilemektedir. Boşanma sebeplerinin ağır bir kısmı aile içinde saygının eksikliğidir. Günden güne artan boşanmaların en büyük olumsuz etkisi ise yeni evlenecek olan gençlerimizi evlilikten soğutmaktır. Genç kızlarımızın, genç delikanlılarımızın her şeyden önce birbirlerini tanısın, birbirleri için merak ettiklerini çekinmeden sorsunlar. Sevgiden daha çok birbirlerini tanıma aşamasında saygıya dikkat etmelidirler. Saygının olduğu her yerde huzur ve mutluluk vardır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ve eşi Hatice Tok konuşmacı Psikolog Aile Danışmanı Halise Mutlu'ya çiçek ve fidan sertifikası armağan etti. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İlkadım Belediyesi Erdoğan Tok Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title