Haberler

İlk Aktif Yaşam Merkezi Adıyaman'a Kurulacak

Güncelleme:

Yaşlı ve engellilere hizmet vermek üzere Engelliler Koordinasyon Merkezince geliştirilerek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca kabul gören Aktif Yaşam Merkezi Projesi hayata geçiriliyor Engelliler Koordinasyon Merkezi Başkanı Yetiş: "Engelliler için bir yaşam merkezine dönüştürülen projeyi ilk olarak.

HAKAN FURKAN - Yaşlı ve engellilere hizmet vermek amacıyla Engelliler Koordinasyon Merkezince geliştirilerek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca kabul gören Aktif Yaşam Merkezi Projesi Türkiye'de ilk olarak Adıyaman'da hayata geçirilecek.

AK Parti Adıyaman Milletvekili ve AK Parti Engelliler Koordinasyon Merkezi Başkanı Murtaza Yetiş, 2005'de çıkarılan kanunla eğitim ve mesleki eğitimle barınma konusunda engellilerin önlerine ciddi alternatif sunulduğunu söyledi.

Bu çerçevede Adıyaman'da da önemli çalışmalar yaptıklarını anlatan Yetiş, bunların başında da yaşlı ve engellilere hizmet vermek amacıyla hayata geçirilen Aktif Yaşam Merkezi adıyla bir projenin, bakanlığın gündemine girdiğini ifade etti.

AK Parti Genel Merkez Sosyal İşler Başkanlığına bağlı çalışmalarını yürüten Engelliler Koordinasyon Merkezince geliştirilerek Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca kabul edilen projede sona gelindiğini vurgulayan Yetiş, şöyle konuştu:

"Engellilerin barınmasının yanı sıra çalışma atölyeleri, ürettiklerini sergileyebilecekleri sergi salonları, tedavi havuzu, hayvanat bahçesi gibi sosyal alanlarla engelliler için bir yaşam merkezine dönüştürülen projeyi ilk olarak Adıyaman'da ortaya koyacağız. Merkezde kütüphane, gençlik bölümü, yaşlılar için destek bölümleri, berber, bakkal, kitap satış alanları, etkinlik salonları, iş ve meslek eğitim bölümleri, oyun ve eğlence salonları, proje geliştirme bölümleri, yemekhane, sağlık ünitesi, revir, çok amaçlı etkinlik avlusu, misafirhane, konferans salonu, duyu ve hobi bahçeleri ile terapi havuzu da yer alacak."

Projenin çalışmalarını tamamladıklarını aktaran Yetiş, inşaata iki aya kadar başlanmasının planlandığını kaydetti.

"Gören Göz" projesi

Yetiş, Türk mühendislerin tasarladığı görme engellileri, gidecekleri adreslere güvenli ve hızlı bir biçimde ulaşmasını sağlayacak "Gören Göz projesinin başladığını anımsatarak, görme engellilere iki aya kadar cihazlarının verileceğini belirtti.

Projenin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hayata geçirildiğini anımsatan Yetiş, şunları kaydetti:

"Bu proje kapsamında da özel bir yazılımla şehrin cadde ve sokakları elektronik sisteme alınıyor. Görme engelli vatandaşımız, bu cihazla istediği yere hiçbir yardımcı ihtiyacı duymaksızın ulaşabiliyor. Amacımız engellilerin önündeki tüm engelleri kaldırmaktır." - Adıyaman

Kaynak: AA / Yerel

Murtaza Yetiş Ak Parti Adıyaman Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title