Haberler

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Sıcak Çermik'te İncelemelerde Bulundu

Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, İmar-Bayındırlık ve ARGE komisyonu üyeleri ile birlikte, Sıcak Çermik'te incelemelerde bulundu.

Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, İmar-Bayındırlık ve ARGE komisyonu üyeleri ile birlikte, Sıcak Çermik'te incelemelerde bulundu.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, beraberindekiler ile mülkiyeti Sivas İl Özel İdaresi'ne ait Yıldızeli ilçesi Sıcak Çermik mevkiinde bulunan toplam 157 bin 750 metrekare yüzölçümlü taşınmazda incelemelerde bulunarak fikir alışverişinde bulundu. Konuyla ilgili açıklama yapan Genel Sekreter Ayhan,

Sivas İl Özel İdaresi'ne ait Sıcak Çermik Kaplıcası içerisinde yer alan taşınmazın turizme kazandırılması için çalışma yaptıklarını ifade ederek, söz konusu taşınmazla ilgili İl Genel Meclisi'ne araştırma yapılması için soru önergesi verildiğini söyledi. Sivas'ta Sıçak Çermik bölgesine uzun yıllardır ciddi bir yatırım yapılmadığına dikkat çeken Ayhan, kentte komşu illere kayan kaplıca turizmini Sivas'ta toplamak için çalışma yapılması gerektiğini dile getirdi. Özel idareye ait arazinin konumu ve yeri itibari ile çok iyi noktada olduğunu belirten Ayhan, alternatif projeler üretilerek taşınmazın değerlendirilebileceğini vurguladı. Sivas İl Özel İdaresi olarak, Sıcak Çermik Kaplıcası'nın gelişmesine katkı sunmak için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini kaydeden Ayhan, "Bu bölgenin ileriye dönük altyapı ve turizm potansiyelini değerlendirmek gerekiyor. Hedefimiz en kısa süre içinde bu çalışmaları tamamlayıp, idaremize ait taşınmazı turizm hizmetine kazandırmak." diye konuştu. Arazinin değerlendirilmesi durumunda Sivas Belediyesi ve Kalın Belediyesi'nden destek alınacağını vurgulayan Ayhan, "İlimizde Sıçak Çermik kültürü yaygın durumda. İnşallah bu kaplıcamızı kış turizminde de farklı noktaya getireceğiz." ifadelerini kullandı. Ayhan, Özel İdare'ye ait taşınmazla ilgili araştırma yapan komisyon üyelerine teşekkür etti.

Kalın Belediye Başkanı Halil Şener ise, Özel İdare Genel Sekreteri Salih Ayhan ve komisyon üyelerine Sıçak Çermik'e yaptıkları ziyaretten dolayı teşekkür ederek, "Özel idaremize ait taşınmazla ilgili özel sektörümüz termal turizme yönelik yatırım yaparsa çok güzel olacak. Biz de belediye olarak yapılacak yatırımla ilgili teknik ve altyapı alanında destek vereceğimizi taahhüt ediyoruz." şeklinde konuştu. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Salih Ayhan Yıldızeli Çermik Sivas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title