Haberler

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplandı

Antalya İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Yürütme Kurulu 2012 yılı Mart ayı olağan toplantısı İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Bora Bahçecier başkanlığında toplandı.

Antalya İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Yürütme Kurulu 2012 yılı Mart ayı olağan toplantısı İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Bora Bahçecier başkanlığında toplandı.

Kurul toplantısına; İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hami Dorul, Türkiye İş Kurumu Antalya Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Erdem, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Dr.Aylin Tümay, Antalya Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Disiplin Kurulu Başkanı Yusuf Kurul, Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu'ndan Mehmet Şehirli,

Öğretim Görevlisi Hasan Özala, Doç. Dr. Mustafa Gülmez, Hızır Reis Ticaret Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Alaeddin Selikoğlu, Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Metin Kınacı, Antalya Ticaret Borsası Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Cahit Öztürk, İŞKUR Eğitim Uzmanı Emine Dilek Çakmak katıldı.

Kurul Başkanı Orhan Bora Bahçecier konuşmasına, Antalya'daki istihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulması, istihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyecek tedbirlerin alınmasının hedeflendiğini hatırlatarak gündemi başlattı. Daha sonra söz alan kurul üyeleri, eğitim sisteminden istihdama kadar farklı konularda düşüncelerini paylaştılar. Meslek Liselerinden mezun olan gençlerin iş bulma konusunda ciddi sorunlar yaşadıklarına da değinen katılımcılar, öğrencilerin teorik hiçbir sıkıntılarının olmamasına karşın pratik bilgi açısından yetersiz kaldıklarını bunu da işverenlerin desteğiyle aşılabileceği bildirildi. Antalya İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda ki toplantıda meslek yüksekokullarından mezun olanların da hem kamu kurumlarında hem de özel sektörde yeterince istihdam edilememesi konusu görüşüldü. Kurul Başkanı Orhan Bora Bahçecier, "Meslek yüksekokulundan mezun olan gençlerin aldıkları bilgi ve beceriyle kendi istihdamlarını dahi rahatlıkla yapabilmesini arzu ediyoruz, geçmişte bunu başarmış çok sayıda örnek sayabiliriz" dedi.

Kurul toplantısının verimli geçtiğini ele alınan her bir konunun önümüzdeki ay gerçekleştirilecek İl İstihdam Kurul toplantısında değerlendirileceğini söyleyen Orhan Bora Bahçecier, katılımcılaraİl Özel İdaresi'nin Bilgi İşlem Merkezi ile Araç Takip Sistem Merkezi'ni gezdirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Orhan Bora Ali Erdem Türkiye Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title