Haberler

İHL Mezunları ve Mensupları Pilavda Buluştu

Güncelleme:

Tavşanlı'da İmam Hatip Lisesi mezunları ve mensupları her yıl olduğu gibi bu sene de pilav gününde bir araya geldi.

Tavşanlı'da İmam Hatip Lisesi mezunları ve mensupları her yıl olduğu gibi bu sene de pilav gününde bir araya geldi. Okul bahçesinde 9.'su düzenlenen etkinliği Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler ile İmam Hatip Lisesi'nden daha önce mezun olanlar katıldı. Programda konuşmalar yapıldı, katılımcılara pilav ayran ikram edildi.

Programda sırasıyla İmam Hatip Mezunları Derneği Başkanı Halit Duran, Okul Müdürü Rıza Cihangir, Mehmet Ali Kahraman, Ali Uslu ve son olarak da Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler konuşma yaparken, daha sonra katılımcılara pilav, ayran ve çay ikramında bulunuldu.

Belediye Başkanı Mustafa Güler konuşmasında son günlerde dini kullanan bir yapının ihanet içerisinde bulunduğunu söyleyerek, "Böyle bir zamanda imam hatip mezunlarının kıymeti bir kat daha artmaktadır" dedi.

Güler, "İslam'ı referans olarak kabul eden bir camianın, bizim gibi yaşayan ve düşünen insanlar diye bildiğimiz ve geçtiğimiz senelerde yol arkadaşlığı yaptığımız insanların da bu ülke üzerindeki hesaplarını, 28 Şubatvari hareketlerini gördük. Artık ortaya çıktıki her durumda imam hatip camiası daima büyük önem taşıyor. Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin bu ülke topraklarına ilişkin güzel bir ifadesi var. Onca zulme ve eziyete rağmen (Ben inanır ve bilirim ki, İslam bu topraklar üzerinde neşr-i nema bulacaktır) diyor" ifadelerini kullandı.

GÜLER'DEN ABDULLAH BİN SEBE ÖRNEĞİ…

Konuşmasında Müslümanlar arasında ilk fitneyi çıkaran kişi olarak bilinen Abdullah Bin Sebe'yi örnek gösteren Belediye Başkanı Mustafa Güler, "Bu okuldan mezun olan her insanın zaman zaman yalpalama yaşasa da nihayetinde vicdanıyla başbaşa kalıp çok kısa bir sürede hatasından döndüğünü görüyoruz. Bu okuldan mezun olanlar hiçbir zaman kutsal değerlere ihanet etmez. Önümüzde yüz yıllık bir hedef süreci var. İmam Hatipliler de bu hedefte bir parçadır bunu unutmayalım. Ancak dün bu hedefte bizlerle yer alan bazı camiaların nasıl ihanet içerisinde düştüğünü gördük. Ben seçim öncesi Tavşanlı'da bu camiayı temsil eden bir hocanın (Tayyip neki, memleket kimin umrunda) sözü hala kulaklarımda çınlar. Abdullah Bin Sebe de dini en mükemmel şekilde bilen insandı. Ama sahte peygamberdi. Naptığını biliyoruz. 36 sene Sultanahmet'te imamlık yapan Rus ajanının kendisini belli etmeden arkasındaki cemaati nasıl idare ettiğini tarih kitaplarında okuduk. Bu noktada ben diyorum ki, imam hatiplerde verilen eğitimin kutsallığı sadece yaşamakla olmayacak, bunu bir hedef haline getirip geleceği taşınması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Okul Müdürü Rıza Cihangir ise, herkesi İmam hatiplere sahip çıkmaya davet ederek, "Düzenlenen bu programımıza katılan tüm arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Bu okullar bizim geleceğimiz. Buralara sahip çıkmalıyız. Sadece puanı yetenleri değil, yüksek puan öğrencilerimizin de bu okulu tercih etmelerini istiyoruz. Başarılarımız ortadır" dedi.

Cihangir ayrıca Belediye Başkanı Mustafa Güler'den de bazı taleplerde bulundu.

Tavşanlı İmam Hatip Lisesi Mezun ve Mensupları Derneği Başkanı Halit Duran, okulun açıldığı günden bu güne öğretmen, öğrenci ve çalışanları bir araya getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Duran, "İmam hatiplilik ruhunu yaşamak ve yaşatmak adına gençlerimize, öğrencilerimize hizmeti ilke edinen derneği olarak hedefimiz okulumuzdan mezun veya mensup olan ya da değişik alanlarda görev yapan arkadaşlarımızla beraber olmak, geçmişimizle bağ kurarak bu bağı koparmamaktır" dedi.

Programda konuşan Mehmet Ali Kahraman ile Ali Uslu da programın organizasyonluğunda emeği geçenlere teşekkür etti.

Program, katılımcılara pilav, ayran ve çay ikramıyla sona erdi. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title