Haberler

Iğdır'da Uluslar Arası Boks Turnuvası

Iğdır Gençlik ve Spor Müdürlüğü Tarafından Düzenlenen Cumhuriyet Bayramı 1. Uluslar Arası Dostluk Boks Müsabakası Başladı.

Iğdır Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen Cumhuriyet Bayramı 1. Uluslar arası Dostluk Boks müsabakası başladı.

İskender Iğdır Kapalı Spor Salonunda yapılan müsabakayaı Iğdır’ın yanı sıra İran, Azerbaycan ve Nahcıvan’dan gelen 52 sporcu katıldı. Turnuva seramoni ile başladı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Nesip Aksu, yaptığı konuşmada "ilk defa olarak uluslar arası mahiyette bir boks turnuvası düzenlemiş bulunuyoruz. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 84. yılında bu turnuva anlamlıdır. Gençlik insanlığın geleceğidir. Bu nedenle gençliğini düşünen toplumlar gençlere gereken önemi vermeli ve onları yarınlara en iyi biçimde hazırlamalıdır."dedi.

Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı'da "Cumhuriyet Bayramı bizim en büyük bayramımızdır. Bu bayramda Türk dünyasından misafirlerimiz var. Bu bayramı daha büyük bir coşku ile hep beraber kutlayacağız.70 milyonluk Türkiye bir bütündür. Bu bayramı bize armağan eden Atatürk ve şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Bağımsızlık kadar güzel bir olay yoktur. Bağımsız olmamanın değerinin bağımsızlığını kaybeden ülkelerin insanlarına sormak gerekir. Bağımsızlığın değerini Irak'lılara, Afganistan’daki insanlara gidip sormak lazım. Atatürk'ün dediği. Gibi "Yurtta sulh Cihanda sulh" bu sözü hiç kimse unutmasın Bu söz bizim ilkemiz , biz komşularımızla iyi geçinmek istiyoruz.Olimpiyatlarda spor alanında yarışalım .Fakat tersini düşünenler var. Türkiye ile düşmanlığı olan Türkiye'ye düşmanlık besleyen komşularımıza sesleniyorum. 70 milyonluk Türkiye'nin dostluğunu kazansınlar, düşmanlığını değil. Bu dostluktan onlara fayda gelir. Dostluğumuzu kazananlar kazanır, kazanmayanlar kayıp eder. Biz spor müsabakalarında yarışmak istiyoruz. Bilimde teknolojide yarışmak istiyoruz. Gençler, vatanınızın bayrağınızın kıymetini bilin, ona sahip çıkın."şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Bayramı 1. Uluslar arası Dostluk Boks müsabakasında finale kalanlar bugün Atatürk Caddesi Zübeyde Hanım bulvarında açık havada ringe çıkacak. Birincilere Cumhuriyet , ikincilere yarım, üçüncülere de çeyrek altın verilecek.

(İA-İRT-Y)

29.10.2007 11:00 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
title