Haberler

Iğdır'da "Nasırlı Ellerden Sofralara Güvenli Sebzeler" Projesi

Iğdır Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün "Nasırlı Ellerden Sofralara Güvenli Sebzeler" projesi kapsamında düzenlenen 'Organik sebze yetiştiriciliği ve seracılık' kursuna katılan kadın çiftçilere katılım belgeleri törenle verildi.

Iğdır Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün "Nasırlı Ellerden Sofralara Güvenli Sebzeler" projesi kapsamında düzenlenen 'Organik sebze yetiştiriciliği ve seracılık' kursuna katılan kadın çiftçilere katılım belgeleri törenle verildi.

Düzenlenen törene Iğdır Valisi Amir Çiçek, vali yardımcıları Hacı Uzkuç ve Türker Çağatay Halim ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Nuri Turan, kurum müdürleri ile kursiyerler katıldı. Burada bir konuşma yapan Vali Amir Çiçek; Iğdır'da amaçlarının tarımı ve tarım ürünlerini markalaştırmak olduğunu ve bu vizyona yönelik çalışmalar başlattıklarını belirtti. Iğdır'da artık tarım ve hayvancılığın modern tekniklerle yapıldığını, klasik tarım yöntemlerinin çok gerilerde kaldığına dikkat çeken Çiçek, dünü konuşmadıklarını bugünü de geçirdiklerini ve yarın daha nasıl iyi olabiliriz konusunu değerlendirdiklerini belirtti. Çiçek, seracılık konusunda yatırım yapmak isteyen tüm üreticilere ellerinden gelen desteği sunacaklarını kaydetti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Nuri Turan ise, projenin 2011 yılı Sosyal Destek Programsı (SODES) kapsamında hazırlanıp Kalkınma Bakanlığı'na sunulduğunu ve kabul edildiğini hatırlattı. Proje ile amaçlarının il genelinde modern seracılık ve organik sebze yetiştiriciliğini geliştirmek olduğunu vurgulayan Turan, "Proje kapsamında 50 bayan çiftçiye 3 ay süreyle teorik ve uygulamalı eğitimler verildi. Ayrıca proje kapsamında kurs gören 25 kursiyer Antalya'ya götürülerek burada modern seralarda bir haftalık teknik geziye katılımları sağlandı. Çiftçilerimizin modern seraları ve uygulama yöntemlerini yerinde görmeleri sağlandı" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Çiçek ve İl Müdürü Turan tarafından kursiyerlere sertifikaları verildi. - IĞDIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çağatay Halim Amir Çiçek Iğdır Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title