Haberler

Iğdır'da İntihar Eylemlerini Kursları Başladı

Iğdır Valiliği Tarafından Oluşturulan 'intihar Eylemlerini Önleme' Kurulu Bayanlarla İlk Toplantısını Yaptı.

Iğdır Valiliği tarafından oluşturulan 'İntihar Eylemlerini Önleme' kurulu bayanlarla ilk toplantısını yaptı. Vali Amir Çiçek, aile içi şiddet olaylarının başında eğitimsizliğin geldiğini söyledi.Iğdır Toplum Merkezi'nde bayanlara yönelik düzenlenen toplantıda, "Sen- ben. Ceza ve ödül"konuları ele alındı. Vali Yardımcısı Hacı Uzkuç, başkanlığında kurulan intihar eylemleri komisyonunda Milli Eğitim, Sağlık, Sosyal Hizmetler, Müftülük ve sosyologların bulunduğu heyet ilk kez kadınlarla bir araya geldi. Komisyonla kadınların toplanısı öncesinde bir açıklama yapan Vali Amir Çiçek, bu komisyon sayesinde Iğdır'da son günlerde sıkça yaşanan intihar ve töre cinayetlerinin önüne geçmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Şiddete maruz kalan kadınlar için Alo 183 nolu telefon hattını kurduklarını belirten Vali Çiçek, "Aile içinde şiddet olaylarının başında eğitimsizlik yer alıyor. Devlet olarak eğitime önem vereceğiz. Ama anne baba ve çocuk ilişkisi çok önemli. Gençlerimizin kötü alışkanlıklardan kurtulması için eğitim ve bilgilenmeleri lazım. 'İşsizim' diye bir sorun yok. Girişimci ruhu olan insanlarımıza kredi veriyoruz. Toplum merkezi, halk eğitim, Gençlik ve Spor, İş-Kur Müdürlüğümüz bünyesinde mesleki kurslar açmaktayız. Artık polise değil Alo 183 nolu telefona ulaştığınızda ilgili birim kapınızı çalarak sizlere erişip aile içinde yaşanan konuyu tatlıya bağlayacak. Artık 'kimsem yok' diyen ayileleri evinde ziyaret etme projesi başlattık. Akşam yoksul bir ailenin kapısını çaldık. Karşısında Valiyi görünce şaşırdı. Herkesin kapısına tek tek gidip derdini dinleyeceğiz" dedi.Valinin konuşması ardından intihar eylemlerini önleme komisyon üyeleri, kadınlarla basına kapalı olarak görüştü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title