Haberler

Iğdır'da, İlköğretim Okulu Öğrencileri ve Protokol Üyeleri Temiz Çevre İçin Çöp Topladı

Iğdır'da, Protokol Üyeleri ve İlköğretim Okulu Öğrencileri, Çevre Temizliği Kampanyası Çerçevesinde Cadde ve Sokaklarda Çöp Topladı.

Iğdır'da, protokol üyeleri ve ilköğretim okulu öğrencileri, çevre temizliği kampanyası çerçevesinde cadde ve sokaklarda çöp topladı.

Çevre temizliği kampanyasına, Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı, Milli Eğitim Müdürü Selahattin Şimşek, Kültür ve Turizm İl Müdürü Y. Kemal Er, Çevre ve Orman İl Müdürü Taner Tazegün ve İnönü İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri katıldı.

Çevre ve Orman İl Müdürlüğü önderliğinde başlatılan çöp toplama kampanyasına, İnönü İlköğretim Okulu'nda okuyan bütün öğrenciler katılırken, öğrencilere destek amacıyla temizlik kampanyasına katılan Vali Karahisarlı, "Amacımız çevre temizliğine katkıda bulunmak ve çevre bilincini toplumun her bölümüne yerleştirmek. Öğrencilerimiz topladıkları çöplerle havayı, suyu ve toprağı kurtarma yolunda önemli bir adım attıklarının bilincindeler. Daha yaşanılır bir çevre için hep beraber mücadele etmeliyiz" dedi.

Vatandaşların çöplerini belirli saatlerde dışarı bırakmaları gerektiğini belirten Vali Karahisarlı, "Belediyenin de bu konulara dikkat etmesi gerekiyor. Çöp alma saati dışında çöp atılmaması için gerekirse her çöp konteynırının başına bir görevli bırakılarak vatandaşlar uyarılsın. İkinci olarak görevliler kurallara uymayan vatandaşlara ceza yazsın. O zaman vatandaş belirlenen saatlerin dışında bir daha sokak ortasına çöp bırakmaz. İnsanlarımızın temizliği bir hayat felsefesi olarak algılaması gerekir.

Ayrıca burada çocuklarını çöp toplarken gören veliler, artık çevre temizliği konusunda daha da duyarlı olacak" diye konuştu Temizlik kampanyası, Valilik binası önünde son buldu. Çevre temizliğine katılan öğrencilere fidan hediye edildi.

(İA-BA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title