Haberler

Iğdır'da 18 Mart Etkinliği

IĞDIR (İHA) – Iğdır’da Çanakkale Zaferi’nin 101. yıldönümü ve Şehitler Günü nedeniyle program düzenlendi.

IĞDIR (İHA) – Iğdır'da Çanakkale Zaferi'nin 101. yıldönümü ve Şehitler Günü nedeniyle program düzenlendi.

Etkinliği kapsamında sabah başlayan programda; belediye önündeki Atatürk ve Şehit Mehmet Çavuş anıtlarına çelenkler bırakıldı. Ardından Iğdır Kültür Merkezi'nde devam eden program; saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. 5. Hudut Alay Komutanlığı'ndan Piyade Yarbay Mustafa Güngör'un günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Iğdır Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, 'Çanakkale' adlı kitabı protokol üyelerine dağıttı.

Vali Vekili Bilgehan Karanfil, Çanakkale konulu şiir, kompozisyon ve resim dallarında dereceye giren öğrencilere hediyelerini verdi. Program 125. Yıl Anadolu Lisesi'nin hazırladığı Çanakkale oratoryosu ile devam etti. Oratoryoyu izleyenler duygulu anlar yaşadı. Program, Güzel Sanatlar Lisesi'nin müzik dinletisi ve Çanakkale türküleriyle devam etti.

Gün boyu devam eden program kapsamında Şuveren köyündeki Jandarma Karakolu bahçesine her şehit için bir fidan dikimi yapıldı.

Buradaki programa Vali Vekili Bilgehan Karanfil, 5. Hudut Alay Komutanı Ekrem Küçükberber, Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Mustafa Yılmaz, Ağır Ceza Reisi Mustafa Güneş, Emniyet Müdürü Yüksel Babal, Jandarma Alay Komutanı Mustafa Ulus, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu Iğdır Temsilcisi Fariz Caferov, daire amirleri ile okul müdürleri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı. - IĞDIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Zaferi Iğdır Güncel Haberler

title