Haberler

İdea Psikolojik Hizmetler Aydın'da Hizmete Başladı

Aydın'da psikolog üç bayan tarafından kurulan İdea Psikolojik Hizmetler Merkezi törenle halkın hizmetine sunuldu.

Aydın'da psikolog üç bayan tarafından kurulan İdea Psikolojik Hizmetler Merkezi törenle halkın hizmetine sunuldu. Aile saadetinden, çocukların başarısına, bireylerin sıkıntısında grupların daha mutlu yaşamasına kadar bir çok konuda hizmet verecek olan merkez stresin her geçen gün arttığı günümüzde Aydınlıların daha mutlu, huzurlu ve başarılı bir yaşam sürdürmeyi hedeflediği belirtildi.

Adnan Menderes Bulvarı Vali Recep Yazıcıoğlu Kültür Merkezi karşısında hizmete giren merkezin açılışını Aydın Belediyesi Başkan Yardımcısı Şefika Çoban gerçekleştirdi. Açılışa Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülgen, Aydın Türk Ocağı Başkanı Dr. Eyüp Doyuran, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Rıdvan Naci Devli, Aydın Belediye İç Denetçisi Hüseyin Yılmaz, Aydın İş Kadınları Derneği (İŞKAD) Basın ve Bilişim Grubu Başkanı ve Flaş Medya Yönetim Kurulu Başkanı Semra Şener, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda davetli katıldı.

AYDIN İÇİN ÖNEMLİ BİR YATIRIM

Açılışta gerçekleştirdiği konuşmasında Aydın'a önemli bir yatırım olarak açılan her işletmenin Aydın'ın kazanımı olduğunu ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Şefika Çoban; "Aydın'ın bu tür yatırımlara ve merkezlere ihtiyacı var. Üç genç hanım birleşerek böyle bir merkezi Aydın'a kazandırmışlar. Böylesine önemli merkezi Aydınlıların hizmetine sunmayı düşünüp bu fikri bu hale getirmek önemli yatırım; umuyorum ki hayırlı uğurlu olur" diye konuştu.

AYDIN'DA KLİNİK PSİKOLOGLAR TARAFINDAN KURULAN İLK MERKEZ

İdea Psikolojik Hizmetler'in, psikoloji biliminin temel ilkelerine uygun olarak bireylere, gruplara ve kurumlara psikolojik hizmet ve destek sunmak amacı ile kurulduğunu ifade eden Klinik Psikologlar Özge Yaren Yavuz, Elvan Demirbağ ve Psikolog Özge Çelik açıklamalarında ; "Kurumumuz Aydın'da klinik psikologlar tarafından hizmet verilen ilk ve tek merkez olma özelliği taşımaktadır" diyerek 3 arkadaş bir fikirden yola çıkarak bu merkezi açtıklarını belirttiler.

Türk Psikologlar Derneği'nin belirlediği 'Etik Yönetmeliği' çerçevesinde, Yetkinlik-Yeterlik, Zarar Vermeden Yararlı Olmak, Sorumluluk, Dürüstlük, İnsan Haklarına Saygı ve Ayrımcılık Yapmama ilkelerine uygun olarak merkezde hizmet verildiğini belirten Klinik Psikologlar Özge Yaren Yavuz, Elvan Demirbağ ve Psikolog Özge Çelik "Merkezde ; Gelişimsel sorunlar, Dikkat sorunları, Aşırı hareketlilik, Davranış sorunları, Tuvalet eğitimi, Tırnak yeme/ Parmak emme sorunları, Okul korkusu, Ders çalışmama, Öğrenme güçlüğü, Kural /Sınır tanımama, Söz dinlememe, Beslenme sorunları, Uyku sorunları, Çekingenlik sorunları, Boşanma dönemi sorunları, İhmal ve istismar sorunları, Kardeş kıskançlığı, Sorumluluk kazandırma, Yalan söyleme, Sınav kaygısı, Gelecek kaygısı, Meslek seçimi, Özgüven sorunları, Okul Başarısızlığı, Kimlik karmaşası/ kimlik gelişimi, Arkadaş ilişkileri/ Duygusal sorunlar, Aileden ayrışma ve bireyleşme, Ergen-ebeveyn iletişim problemleri, Cinsel Gelişim, Alkol / Sigara / Madde / İnternet kullanımı ve alışkanlığı gibi akla gelen her konuda yaşanan sorunların çözümüne yönelik hizmetler sunuluyor" diye konuştular. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Yazıcıoğlu Aydın Türk Menderes Eyüp Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title