Haberler

İçişleri Bakanı Güler'in Eşi Neval Güler Mardin'de

Kızıltepe'de ADEM'in kermesine katılan Güler'e Türkçe, Kürtçe ve Arapça şarkılar söylendi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler'in eşi Neval Güler Kızıltepe ilçesinde Aile Destek Merkezi'nin (ADEM) kermesine  katıldı. Kurs çalışanları Güler'e Türkçe, Kürtçe ve Arapça şarkılar seslendirdi.

Kızıltepe Kaymakamlığı ADEM'deki kermesin açılışı öncesinde halk oyunları gösterileri sunuldu. Kurs çalışanları tarafından hazırlanan gösteride Türkçe Kürtçe ve Arapça şarkılar seslendirildi.

Güler, açılışta yaptığı konuşmada, ADEM'in kadınların daha güçlü olmaları ve kendilerini yetiştirmeleri için sosyal açıdan önemli olduğunu ifade etti. Mardin ve Kızıltepe'de 3 ADEM bulunduğunu belirten Güler, şöyle konuştu:

"Merkezlere Kaymakam ve eşi çok yakından destek veriyor. Hem kursiyerlerle hem de malzeme açısından destek veriliyor. Bir kursiyere akülü tekerlekli sandalye verdik rahat gidip gelsin diye. Yeni gelen Valimiz ve eşinin çok yakından ilgileneceklerine inanıyorum.  Kadınlarımız çok daha donanımlı çeşitli kurslardan geçerek kendilerini geliştirecekler. Hazırladıkları sene sonu ürünleri hayırlı olsun, kısa sürede çok güzel şeyler yapmışlar inşallah iyi bir gelir elde ederler. Kendilerinin yapacakları daha farklı projelere destek vereceğiz."

Kızıltepe Kaymakamı Erkaya Yırık ise 250 kursiyere 9 usta öğreticiyle bilgisayar, kuaförlük, okuma yazma İngilizce, din ve ahlak öğretimi, dikiş nakış dallarında kurslar verildiğini söyledi.

El ürünleri ile yöresel yemek ve tatlıların yer aldığı kermesin açılışının ardından konuklar kermesi gezdi. ANeval Güler, engelli bir atandaşa akülü tekerlekli sandalye hediye etti. - Mardin

Kaynak: AA / Yerel

Neval Güler Kızıltepe Mardin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title