Haberler

İbrahim Yacan: 28 Şubat Darbedir

AK Parti Kütahya Milletvekili Aday Adayı İbrahim Yacan, "28 Şubat, 200 yıldır değerleri altüst edilmiş milletimizin yeniden filizlenmeye durmuş yüce erdemlerine, kültürel kodlarına vurulmak istenen nihai darbedir.

AK Parti Kütahya Milletvekili Aday Adayı İbrahim Yacan, " 28 Şubat, 200 yıldır değerleri altüst edilmiş milletimizin yeniden filizlenmeye durmuş yüce erdemlerine, kültürel kodlarına vurulmak istenen nihai darbedir. Bütün darbelerin bileşkesi olan bu darbe, dış mihrakların 600 yıla yaklaşan kin ve nefretinin dışa vurumudur" dedi.

Yacan, yaptığı açıklamada, mütedeyyin kesimlerde 28 Şubat'ın sebep olduğu entellektüel erezyon büyük bir zihinsel yıkıma neden olduğunu belirterek, "Demokrasimizin aldığı en büyük yaralardan biri olan bu darbenin 'postmodern' olarak isimlendirilmesinin nedeni kan dökülmemesidir fakat bugün 18 yılda nelerin değiştiğine, dönüştüğüne bakacak olursak bu 'postmodern' darbenin ağır bilançosunu daha iyi kavrayabiliriz. Şu bir gerçek ki; mütedeyyin kesimlerde 28 Şubat'ın sebep olduğu entellektüel erezyon büyük bir zihinsel yıkıma neden olmuştur. 28 Şubat, faşist kuvvetler tarafından Müslümanların ezildiği, atanmış bir generalin seçilmiş bir başbakana karşı hadsiz girişimlerde bulunduğu, milletimizin iradesini hiçe saydığı dönemdir. Bu dönemin belki de en çok içimizi acıtan karesi, üniversite kapılarından başörtüsünden dolayı geri çevrilmiş gözü yaşlı kardeşlerimizdir.Bir tarafta, günümüzde neredeyse her taşın altından çıkan paralel örgütün başı, o günlerde de 'başörtüsü füruattır' diyerek ruhunu 28 Şubat'a çiğnetmemiş kardeşlerimizin kutlu davasını hiçe sayarken; bir tarafta gençliğini, hayatını davasına vakfetmiş Salih Mirzabeyoğlu, Yakup Köse ve daha niceleri kutsal değerlerine yapılan saldırılara karşı savaşıyor, işkence görüyor, hapse mahkum ediliyordu.Öte yandan 28 Şubat, demokrasi çığırtkanlığı yapanlarla gerçekten demokrasi isteyenleri birbirinden ayıran turnusol kağıdıdır. Çünkü 28 Şubat ; siyasi görüşü farketmeksizin vatanını, milletini seven herkesin karşı çıktığı bir olaydır. 28 Şubat'ın mimarları, 12 Eylül darbesinde 'Bizim çocuklar başardı' diyerek sevinç çığlıkları atanların uşaklarıdır. 17 ve 25 Aralık'ta darbeye teşebbüste bulunanlar ise bunların ülkemizde kalan son kırıntılarıdır. İstanbul sokaklarına 'Zulüm 1453'te başladı' yazanlar da bunlardan farksızdır.

AK Parti'nin iktidara gelmesiyle beraber bu vesayetçiler bin yıl süreceğine inandıkları rüyalarından beklemedikleri kadar erken uyandırılmıştır. Bu sürecin aktörleri, 'demokrasiye balans ayarı veriyoruz' diyerek tankları yürüttükleri yollardan hapis cezalarını çekmek için bu kez kendileri yürümüşlerdir.AK Parti; 28 Şubat'ın yasaklar, yargısız infazlar, fişlemeler, tutuklamalar, işkenceler gibi hafızalara kazınan çirkin panaromalarını bir daha asla görmemek için darbelere, darbecilere, darbecilere alkış tutanlara karşı dik ve kararlı bir duruş sergilemiştir.AK Parti cesur reformların partisidir. Bu zamana kadar hiç bir hükümetin yapmaya cesaret dahi edemeyeceği işleri başarmış, 28 Şubat zulmünün izleri, 28 Şubat'ın könhe zihniyeti, AK Parti'nin iktidara gelişinden bu yana tarih sahnesinden kaldırılmıştır. Millet iradesine, hükümete, sivil siyasete yönelik yasa dışı girişimlerin failleri yasalar çerçevesinde yargılanmış, hak ettikleri cezaları almışlardır. Bugün (18 yıl sonra) uğursuz darbenin faillerinin yargı önünde hesap verme ve cezalandırılma aşamasına tanıklık etmekteyiz. AK Parti 28 Şubat sürecinin enkazını ortadan kaldıran iradenin adıdır. Vesayetçi anlayışın, darbeci zihniyetin, müdahaleci yaklaşımın her zaman karşısında durmuş, tamamen tasfiye edilebilmesi için siyasi ve hukuki bir savaş vermiştir, vermeye de devam edecektir" ifadelerini kullandı. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ak Parti 28 Şubat Ak Parti Kütahya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi?
500

Yorumlar (1)

AyimobilWeb@haberler.com:

Tipe bak

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title