Haberler

"I. Van Kitap Fuarı"

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Van Valiliği öncülüğünde bu yıl birincisi açılacak olan "Van Kitap Fuarı'nın tanıtım toplantısı yapıldı."

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Van Valiliği öncülüğünde bu yıl birincisi açılacak olan "Van Kitap Fuarı'nın tanıtım toplantısı yapıldı.

Van'da, 25-31 Mayıs tarihlerinde açılması planlanan "I. Van Kitap Fuarı"nın tanıtımını yapan Vali Münir Karaloğlu, Van'ın bölgesinde ve ülkede merkez kent konumuna yükselmiş özel bir şehir olduğunu söyledi.

Karaloğlu, yapılan yatırımlar sayesinde kentin çehresinin her geçen gün değiştiğini belirterek, bu kapsamda geleneksel olarak yapılan Kanispi, Faki Teyran, flamingo, su sporları, offshore, inci kefali ve İpekyolu gibi organizasyonlara bir yenisini daha eklediklerini söyledi.

Fuarın 25-31 Mayısta VATSO binasında açılacağını vurgulayan Karaloğlu, şöyle konuştu:

"İnsanımızın kitapla buluşmasını sağlamayı hedefliyoruz. İnsanımızın gezmeye, televizyon izlemeye ve eğlenceye zaman ayırdığı gibi kitap okumaya da zaman ayırmasını istiyoruz. Özellikle çocuk ve gençlerimizin okuma alışkanlığı kazanmasını arzu ediyoruz. Fuara toplam 59 yayınevi katılıyor. Bejan Matur, Ece Temelkuran, Cemil Tokpınar, Yavuz Bahadıroğlu, Altan Tan, Reşit Haylamaz, Ahmet Günbay Yıldız gibi 50'ye yakın yazar ve şair fuara katılarak söyleşiler, imza günleri ve konferanslar verecek. Bu tür bir fuar, bölgemizdeki söz konusu boşluğu dolduracak."

Toplantıda AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Van Belediye Başkan Yardımcısı Gülbahar Orhan, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mirza Nadiroğlu, Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ da hazır bulundu. - VAN

Kaynak: AA / Yerel

Münir Karaloğlu Van Valiliği İpekyolu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title