Haberler

Horsunlu'da Kurtuluş ve Zafer Şenlikleri

Aydın'ın Kuyucak İlçesi'ne Bağlı Horsunlu Beldesi'nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 85. Yıldönümü Törenle Kutlandı. Kurtuluş ve Zafer Şenlikleri Kapsamında Horsunlu Belediyesi Tarafından Kaynatılan 16 Kazan Keşkek Davetlilere Dağıtılarak Vatan Savunmasında Şehit Olanların Ruhuna da Mevlit Okundu. Akşam Saatlerine Kadar Devam Etkinlikler Kapsamında Belde Halkına İlahi ve Tasavvuf Musikisi Kon...

Aydın'ın Kuyucak ilçesi'ne Bağlı Horsunlu Beldesi'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 85. yıldönümü törenle kutlandı. Kurtuluş ve Zafer Şenlikleri kapsamında Horsunlu Belediyesi tarafından kaynatılan 16 kazan keşkek davetlilere dağıtılarak vatan savunmasında şehit olanların ruhuna da mevlit okundu. Akşam saatlerine kadar devam etkinlikler kapsamında Belde halkına ilahi ve Tasavvuf Musikisi konseri verildi.

Belediye Başkanı Mehmet Efe Yılmaz tarafından sabah saatlerinde Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Yılmaz günün anlam ve önemini belirten konuşmasında Horsunlu için 4 Eylül'ün öneminden söz ederek "Belediye olarak, bağımsızlık ve özgürlüğümüze kavuştuğumuz bu önemli günün manasını gençlerimizi çok iyi öğretmemiz gerektiğini biliyoruz. Tarihi boyunca hiç bir zaman manda ve himayeyi kabul etmeyen ve canı pahasına bağımsızlık ve özgürlüğünden taviz vermeyen milletimiz bundan 85 yıl önce üzerinde yaşadığımız vatan topraklarının asla bir başkasına vatan olmayacağını gösterdi. Bugün rahat ve huzur içinde yaşıyorsak bunu kahraman gazi ve şehitlerimize borçlu olduğumuzun bilincindeyiz. Yaşı müsait olanlar bilir. Ancak genç neslimizin de o günleri çok iyi bilmesi bağımsızlık ve özgürlüğümüzün bekası için büyük önem taşımaktadır" diyerek herkesin yakın tarihimizi ve Kurtuluş Savaşı yıllarında yaşananları gençlere anlatmasını istedi.

Tören alanındaki etkinliğin ardından yine belediye tarafından geleneksel hale getirilen keşkek hayrı etkinliğine geçildi. Yaklaşık bir haftadır devam eden hazırlıklar sonucu meydanda kaynatılan 16 kazan keşkek davetlilere ve belde halkına dağıtıldı. Şehitlerin ruhuna Kura'an ve mevlit okunup yaşanan kuraklığın sona ermesi için de dualar edildi.

(İK-Mİ-

(İK-Mİ-)

04.09.2007 17:05 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title