Haberler

Hisarcık'ta Buzağı Teşvik Yarışması

Kütahya'nın Hisarcık İlçesinde Her Yıl Geleneksel Olarak Düzenlenen Buzağı Teşvik Yarışması, İlginç Görüntülere Sahne Oldu. Hisarcık Kültür ve Sanat Festivali Çerçevesinde, Hayvancılığı Teşvik Etmek, Kültür Irkı Hayvancılığı Geliştirmek Amacıyla Hisarcık Belediyesi ve Tarım İlçe Müdürlüğü'nce Bu Yıl 15.'si Düzenlenen Yarışmaya 0-6 Aylık Buzağı Sahibi 33 Üretici Katıldı.

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Buzağı Teşvik Yarışması, ilginç görüntülere sahne oldu. Hisarcık Kültür ve Sanat Festivali çerçevesinde, hayvancılığı teşvik etmek, kültür ırkı hayvancılığı geliştirmek amacıyla Hisarcık Belediyesi ve Tarım ilçe Müdürlüğü'nce bu yıl 15.'si düzenlenen yarışmaya 0-6 aylık buzağı sahibi 33 üretici katıldı.

4 kişiden oluşan jüri, ahırlar için barınak durumu, teknik özellikler, iç ve dış temizlik, hayvan sayısı, buzağıların ana karakterleri ile karşılaştırılması, hayvan sahibinin İlçe Tarım Müdürlüğü ile ilişkileri, desteklemelerden yararlanıp yararlanmadığı konularında 40 üzerinden işletme puanı verdi.

3'ü veteriner hekim olan diğer 4 kişilik jüri ise, buzağılarda dış görünüş, yaşa göre gelişim, sağlıklı görünüm, ırkının özelliklerini taşıyıp taşımadığı, durum pozisyonu ve tırnak bakımı kriterlerini dikkate alarak 33 buzağıya 60 üzerinden puan verdi.

Yarışmada birinci Mehmet Özer'e ait Holstein cinsi 5.5 aylık buzağı olurken, ikinciliği Ali Özer'e ait Simental cinsi buzağı, üçüncülüğü de Niyazi Yıldırım'a ait Holstein cinsi buzağılar kazandı. Düzenlenen ödül töreninde buzağı sahiplerine ödüllerini, Kütahya AK Parti Milletvekili Alaettin Güven, Hisarcık Kaymakamı Ertuğrul Egemen, Tarım İl Müdürü Vekili Mustafa Bebek, Eti-Bor İşletme Müdürü Fethi Demir ve Hisarcık Belediye Başkanı Nihat Helvacı verdi.

Yarışmada birinci gelen buzağı sahibine yaklaşık bin YTL değerinde süt sağım makinesı, 5 çeyrek altın, yem, kepek veteriner ilaçları olmak üzere yaklaşık 2 bin YTL değerinde hediyeler verildi. Buzağı sahibi ayrıca belediye tarafından 2 gün Esire Termal Tesisleri'nde ağırlanacak. Dereceye giren buzağı sahipleri yem ve kepekle ödüllendirildi.

(MA-EFE-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title