Haberler

HDP Yöneticilerinden Polis Müdahalesine Tepki

Güncelleme:

HDP ve DBP Batman İl Örgütlerinden polis müdahalesine tepki.

Batmanda yaşanan olayların ardından HDP ve DBP yönetimi polisi suçladı.

HDP ve DBP Batman İl Örgütleri, yapmak istedikleri basın açıklamasına polisin müdahalesine etmesine tepki gösterdi.

HDP İl Eş Başkanı A.Bari Karaağaç, "Bizi dinlemeden müdahale ettiler" dedi.

Belediye önünde bir araya gelen ve yürüyüş yapmak isteyen kitleye polisin müdahalesi nedeniyle HDP İl binasında bir basın açıklaması yapıldı.

Açıklamaya, HDP Milletvekili Ali Atalan, Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir, PM üyesi Osman Ergin ve HDP ile DBP İl Eş Başkanları katıldı.

Basın toplantısında söz alan milletvekili Atalan, polisin tutumunu eleştirdi. Atalan "Demokratik bir hak olan basın açıklaması ve yürüyüşümüze müdahale olmuştur. Emniyet bizi dinlemeden olayı tam anlamadan faşizan bir şekilde müdahale etmiştir. Bu tek başına değerlendirilemez ve bu yürütülen savaş konseptinin bir parçasıdır" dedi.

"MESAJLARIMIZ ÇARPTILDI"

Basın açıklamasında sosyal medya üzerinde verilen sağduyu mesajlarının, halkı galeyana getirme olarak çarpıtılmasına tepki gösteren HDP Milletvekili Ali Atalan ve Eş Başkan Özdemir, "Sosyal medyada paylaşılan bir resim ve mesajda halkın sağduyu olması yönündeki açıklamalar, olumsuz yönde çarpıtıldı. Genel olarak partimize ve halkımıza yönelik bir linç kampanyası yürütülüyor. Bizim başımıza gelecek bir olayda sorumlu Valilik ve Emniyet olacaktır" dediler.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Sabri Özdemir Ali Atalan Karaağaç Batman Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

Pislik hdp:

defolun gidin allah belanızı versin sizin halkınız PKK MI adiler

2
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title