Haberler

HDP'ye Yönelik Saldırılara Tepkiler Sürüyor

Güncelleme:

HDP'ye yapılan saldırıları kınayan HDP Şanlıurfa İl Eşbaşkanı Yaman, "'HDP'ye Saldırılar Barış Sürecine Yöneliktir" dedi.

Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) yönelik yapılan saldırılar HDP Urfa Yönetimi tarafından kınandı ve yaşanan saldırılara dikkat çekildi. Ahmet Bahçıvan İş Merkezi'nde bir araya gelen Berkin Elvan'ın ölümüyle ilgili eylem yapan grup HDP'ye yapılan saldırıları da kınadı. Urfa HDP İl Yönetimi ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Meclisi adına basın açıklaması yapan HDP Şanlıurfa İl Eşbaşkanı Asuman Yaman, Türkiye'de muhalefet direncinin kırılmaya çalışıldığını kaydetti. Yaman, "Son günlerde ülkemizde vahim senaryolar hayata geçirilmek istenirken, beraberinde Türkiye'de yerel yönetimler, o yerellerde yaşananların iradesi yok sayılarak merkezileştiriliyor. Merkezden alınan kararlarla, yerellere müdahale ediliyor. Adaletsizlik ve eşitsizlik artıyor. Kamusal olan her şey yağmalanıyor. Yerel yönetimler merkezileştiriliyor, sermayenin hizmetine veriliyor ve şirketleştiriliyor. Güvenlik politikaları, bu gelişmelere muhalefet eden halkın direncini kırmak için arttırılıyor. Uğur'lara, Ceylan'lar, Ali İsmail Korkmaz'lara Berkin Elvan'lar eklenmeye devam etmektedir. Türkiye yakın geçmişinin savaş suçluları, infaz çeteleri teker teker bırakılır iken demokratik siyaset yürüten Kürt siyasetçiler halen tutukludurlar" dedi.

'SALDIRILAR ÖZENDİRİLİYOR, KIŞKIRTILIYOR'
"HDP ihtiyaçların bir ürünüdür" diyen Yaman, HDP'nin Türkiye siyasi hayatının alternatifi olduğunu belirtti. Yaman, "Biz HDP olarak demokratik, yerinden yerel yönetimler için; yerel demokrasi, ekolojik denge, toplumsal kamu hizmeti, cinsiyet eşitlikçi ve kadın özgürlükçü yaklaşımı esas alarak Türkiye'de yerel yönetimlere talibiz. Varlığımızdan rahatsız olan, Türkiye'nin demokrasi ile tanışmasını istemeyen şer odakları, Urla, Bulancak, Aksaray, Giresun ve Ordu'dan sonra Fethiye ve Zonguldak'ta da yeniden ortaya çıkmıştır. En son Fethiye'de günler öncesinden başlayan, sosyal medyadaki çağrılar sonunda HDP ilçe binası tahrip edilmiş, parti tabelası Fethiye Belediyesi ile koordineli olarak indirilmiş, partimiz Eşbaşkanı Ertuğrul Kürkçü saldırıya uğramıştır. Saldırganların önceden organize edildikleri bilindiği halde müdahale edilmeyerek ve dolayısıyla saldırı desteklenerek, özendirilmiş ve kışkırtılmıştır. Bu saldırıların kendiliğinden değil, planlı bir şekilde gerçekleştirildiği gün gibi ortadadır. Bu saldırıların herhangi bir partiye mal edilemeyeceğini biliyor, Türkiye'de demokrasinin hâkim kılınmasına, Kürt meselesinin demokratik ve eşitlikçi çözümüne karşı olan tüm güçlerin, bu saldırıların içerisinde yer aldığını görmekteyiz" diye konuştu.

'SALDIRILAR ORGANİZE'
HDP'ye yapılan saldırıların organize bir şekilde planlandığını dile getiren Yaman, partilerine karşı sistemin bütün güçlerinin saldırı içerisinde olduğunu kaydetti. Yaman, "Yerel yöneticiler tarafından el altından desteklenen bu saldırılar, ülke çapında eş zamanlı olarak başlatılmıştır. Türkiye'nin batısında demokratik, özgürlükçü bir siyasete karşı, düzenin bütün güçleri saldırı içindedir. Kimisi kenara çekilip seyrediyor, kimisi saldırganın sırtını sıvazlıyor. Ve her bir saldırının arkasında da bir kamu görevlisi var. Her bir saldırıdan önce kışkırtıcı propaganda şehirde dolaştırılıyor. Taşlar istif ediliyor, insanlar bir araya getiriliyor. Bu organize çalışmalar sistemli bir çalışmanın eseridir. Emniyet güçlerince saldırganların istek ve talepleri haklı talepler gibi yerine getirilmekte, saldırılar, kollukla saldırganlar arasında işbirliği varmışçasına sürdürülmektedir" diye ifade etti.

'BUNLAR BARIŞ SÜRECİNE YAPILAN SALDIRILAR'
Yapılan saldırıların barış sürecini sabote etmeye yönelik saldırılar olarak nitelendirdiklerini kaydeden Yaman, tedbir alınmazsa ciddi sorunların ortaya çıkacağını vurguladı. Yaman sözlerini şöyle tamamladı: "Tehlikeli sonuçlara varacak bu gelişmelerin, geri dönüşü olmayan ve yakın tarihimizde benzerlerini defalarca yaşadığımız trajik hikayelere dönüştürülmesine engel olunmalıdır. Partimizin seçim güvenliğinin sağlanması konusunda ayrımcı uygulamalara izin verilmemeli, yaratılmaya çalışılan bu çatışma ikliminin derhal ciddi anlamda tedbirlerle önlenmesi gerekmektedir.

Yapılan saldırıların Türkiye'nin demokratik gelişimine ve Kürt sorununun barışçıl çözümüne yapılan saldırılar olduğunu düşünüyor ve kınıyoruz. Bu ve benzer alçak saldırıların partimizi, üye ve yöneticilerimizi yıldırmayacağını ve hiçbirimiz mücadelemizden döndüremeyeceğini belirtiyor, tüm kamuoyunu duyarlılığa, kamu görevlilerini, merkezi yönetimi ve hükümeti bu konuda görev ve sorumluluklarını davet ediyoruz."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Halkların Demokratik Partisi Berkin Elvan Yaman Son Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7 Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title