Haberler

HDP'li Ata: Silvan'da Halka Büyük Bir Baskı Yapıldı

Güncelleme:

HDP Batman eski milletvekili Ayla Akat Ata, Silvan'da halkın büyük bir baskı altına alındığını belirtti.

Silvan halkına baskı iddiası

HDP Batman Eski Milletvekili ve KJA Dönem Sözcüsü Ayla Akat Ata güvenlik görevlilerin orantısız güç kullandığını belirterek, halkın büyük bir baskı altına alındığını belirtti.

Silvan'da 12 gün süren sokağa çıkma yasağının kalkması ile sivil yaşam alanlarının yaşadığı tahribat da ortaya çıktı.

Ayrıca, binlerce Silvanlı vatandaş, en yakın yerleşim birimi olan Batmana gelerek yakınlarının yanına yerleşti.

Çatışmaların yoğun yaşandığı mahallelerde canlı kalkan olan HDP Batman Eski Milletvekili ve KJA Dönem Sözcüsü Ayla Akat Ata ise güvenlik görevlilerin orantısız güç kullandığını belirtti.

Ata, "Biz bu sokakları, bu mahalleleri yeniden inşa edeceğiz. Tek tek her duvarı, her pencereyi, her taşı onaracağız. Bu zulme asla boyun eğmeyeceğiz" dedi. Ata, ayrıca, güvenlik güçlerinin duvar yazılarıyla halkı sindirmeye çalıştığını belirterek, "Yaşanan olaylar ve duvarlara yazılan mesajlar her şeyi anlatıyor" dedi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Batman Silvan Yerel Haberler

500

Yorumlar (2)

VATANIMIZ TÜRKİYEMİZ:

ÜLKE İÇERİSİNDE TERÖR ESTİRECEKSİN ORAN ORANTIDAN BAHSEDECEKSİN DEVLETE BAŞ KALDIRMAK NEDEMEK ÖĞRENECEKSİN DEVLETE KURŞUN SIKAN ELLER KESİLİR DİİLER KOPARILIR BUGÜN OLMAZSA YARIN CEVABINI ALIRSIN. DEVLETTEN BAŞŞASI SİLAH KULANAMAZ

6
1
yanıtYanıtla
EGELİ:

SATILMIŞ KÜRT 317

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title