Haberler

Haytap Temsilcileri Ayvalık'ta Buluştu

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Türkiye Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) 6.Ulusal Temsilciler toplantısı başladı.
Ayvalık Belediyesi'nin ev sahipliğinde 46 şehirden yaklaşık 130 katılımcıyla başlayan toplantıların ilk etabı önceki gün...

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Türkiye Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) 6. Ulusal Temsilciler toplantısı başladı.

Ayvalık Belediyesi'nin ev sahipliğinde 46 şehirden yaklaşık 130 katılımcıyla başlayan toplantıların ilk etabı önceki gün Ayvalık Belediyesi'ne ait İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Toplantının açılışına; HAYTAP Genel Başkanı Nesrin Çıtırık, HAYTAP Ayvalık Temsilcisi Gülnihal Balcı, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Rahmi Gençer, Ayvalık Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Yusuf Aygün, Ayvalık Belediye'sinin Köpek Bakım Çiftliği yetkilisi Meclis Üyesi Ayşe Aynur Sokol, Ayvalık Belediye Meclisi Üyesi Hatice Arga ve Ayvalık ve yurdun dört bir köşesinden gelen HAYTAP temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan HAYTAP Genel Başkanı Nesrin Çıtırık, Ayvalık Belediyesi'nin sokak hayvanları konusunda gerçekleştirdiği duyarlı çalışmalar nedeniyle Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen ile Belediye Meclis Üyesi Ayşe Aynur Sokol'a teşekkür etti.

Nesrin Çıtırık, Türkiye'nin dört bir yanındaki il ve ilçelerden gelen HAYTAP temsilcilerini salonda bulunanlara tek tek takdim ederek başladığı konuşmasında, "Toplumun karşısında yok etmeye karşı 'dur' diyen, toplumun beklediği bir konumda 'hayır' diyebilen ve sevginin sihirli gücünü, mücadelenin inanılmaz ivmesini kullanabilen, ben onlara 'mübarek' diyorum. Bazen çok özel diyorum. Bazen de, yüce Rabbim tarafından bu dünyaya bir misyon, bir görev sahibi olarak yollanılmış olduğuna inandığım o mübarek insanlar olan HAYTAP temsilcileri Türkiye'nin dört bir yanından buraya geldiler" dedi.

Ülke genelinde Hayvan Hakları konusunda verdikleri büyük mücadelede en büyük desteği her bölgenin yerel basınından gördüklerini vurgulayan Genel Başkan Nesrin Çıtırık, HAYTAP'ı, Anadolu'dan doğup, bu insanlarla yakınlaşmış toplumun çaresiz ilişkisi haline gelen toplumda barışın, sevginin, güzelliğin, karşılıksız vermenin ve paylaşımın tohumlarını atan bir insan gurubu olarak nitelendirdi. HAYTAP'ın ülke genelinde hayvan haklarının yılmaz savunuculuğu görevini en iyi şekilde sürdürdüğüne işaret eden Nesrin Çıtırık, "Bugüne kadar denizdeki balıklara da yetiştik. Annesi-babası, kedi ve köpekleri zehirlerken, onları seyreden çocuklarımıza hayvan sevgisini öğretmek için özgür doğada, özgür ormanlarda, özgür dağlarda yaşayan aslana, kaplana, ayıya, pantere yetiştik. Onları getirip, 'hayvanat bahçesi' dediğimiz zulüm kamplarına hapsettik. Deney yapmak için kullanılan ve tiksinerek bakılan fare dediğimiz gariban hayvancıklara yetiştik. Maymuna yetiştik. Tavşana yetiştik. Yetişmeye de devam ediyoruz ve bu mücadelemizi kararlılıkla da sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Toplantıda konuşan Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Rahmi Gençer, hayvanlara duyulan sevginin aslında bir dünya ve çevre sevgisi olduğunun altını çizerek, Ayvalık'ta hayvan hakları konusunda güzel şeyler yapıldığını söyledi. Gençer, Ayvalık Belediyesi'nin sokak hayvanlarına yönelik barınağında sokak havanlarının bakım ve tedavilerinin yapıldığına da dikkat çekerek, Ayvalık Belediyesi adına Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen'i de kutlamayı ihmal etmedi. Toplantıda konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen ise; HAYTAP Ayvalık Temsilcisi ve Ayvalık Hayvan Hakları Koruma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Gülnihal Balcı, HAYTAP'ın 6. Temsilciler Toplantısı'nı Ayvalık'ta yapmaya karar verdiklerini söylediğinde çok gururlandıklarını vurgulayarak, "Sizleri burada ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz, tekrar hoş geldiniz. Ayvalık; Kuzey Ege'nin kültür ve turizm başkenti olma yolunda emin adımlarla ilerleyen, kültürel ve nitelikli turizmi ilke edinerek yürüttüğümüz çalışmalarla hem Türkiye'de hem de Dünya'da çok iyi noktalara gelebilecek doğal ve tarihi güzellikleriyle insanı büyüleyen bir kent. Sokaklarda gezdiğinizde siz de göreceksiniz ki bu kentin ruhu bir başka ve insanı sarıp sarmalıyor. Sarıp sarmalayan kent ruhu gibi, Ayvalık'ta köpeklerimizi sarıp sarmalamaya çalıştığımız, yarın sizleri götüreceğimiz Körfez Bölgesi'nde tek olan bir köpek barınağımız var. Bu barınakta veterinerlerimiz, işçilerimiz ve gönüllerimizle birlikte çalışıyoruz. Ayvalık belediyesi meclis Üyemiz Sayın Ayşe Sokol da bizzat barınağımızla ilgileniyor. Ayrıca başta Ayvalık Hayvanları Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hilal Uslu ve Yönetim Kurulu Üyesi Gülnihal Balcı olmak üzere tüm hayvan dostlarına özverili çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum" dedi.

"DENGENİN BOZULMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Kimi siyasiler göreve ilk geldikleri gün barınakları ortadan kaldırma kararı alırken, kimileri ise hayvanları uyutmanın tek çözüm olduğunu söylerken, Ayvalık Belediyesi'nin barınağına sahip çıkarak, iyileştirme çalışmalarını sürdürdüğünü vurgulayan Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, "Ne Ayvalık'ı ne de ülkemizi bu sığ düşüncelere sahip insanların eline bırakamayız. Barınağımızın kapasitesini zorlayarak misafir ettiğimiz yaklaşık 700 köpeğin kısarlaştırma ve küpeleme işlemlerini yaparak köpekleri aldığımız yerlere geri bırakmaya başlıyoruz. Hasta, yaşlı ve saldırgan köpeklerimizin ise uzun süreli bakımını üstleniyoruz. Veteriner hekimlerimiz, gönüllülerimiz ve barınakta görevli personelimizle birlikte çalışmak isteyen ya da barınağımızı ziyaret etmek, görmek isteyen herkese kapımız açık. Kimilerimiz aldıkları sorumluluğu üstlenemeyerek 3 ay önce büyük bir ilgi ile aldıkları köpeklerini kışın evlerine dönerken arkalarına bile bakmadan terk ediyor olabilir, ama o hayvanın da hak ettiği gibi yaşama hakkının olduğunu unutmamamız gerekiyor. Bu sebeple HAYTAP'ın bilinçlendirmeye yönelik, Ayvalık'ın da çeşitli yerlerine astığımız 'Beni Terk Etme' gibi billboard çalışmalarının çok etkili olacağını düşünüyorum. Tabii kimileri de var ki; iktidar hırsı ve sermaye liderlerinin bencil yaklaşımı ile doğanın dengesini bozmak uğruna istediklerini yapıyorlar. Buna da yetkili isimler göz yumuyorlar. Hayvanların doğanın dengesini koruyan en önemli varlıklar olduğunu unutmamak gerekiyor. ve dengesi bozulmaması gereken doğa ise bu dünya üzerindeki en kıymetli varlığımız. Ayvalık'ımızda gözümüzün alabildiğine gördüğü gibi, bu topraklar da bu adalar da bu denizler de hepsi burada yaşayanların. Yani biz insanlar ve hayvanların. Kimsenin bunu elimizden almaya hakkı yok, aynı hayvanların yaşam haklarını da asla alamayacakları gibi. Burada biz olduğumuz müddetçe bu dengenin bozulmasına asla izin vermeyeceğimizi içtenlikle belirtmek isterim. Doğa yaşayacak, hayvan yaşayacak ve insan, gerçekten insan olduğunu o zaman göstermiş ve anlamış olacak" diye konuştu.

TÜRKÖZEN VE USLU'YA ANLAMLI PLAKET

Konuşmasının ardından HAYTAP Genel Başkanı Nesrin Çıtırık ve dernek yönetimi Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen ve ilçenin hayvan haklarının yılmaz savuncusu Hilal Uslu'ya sokak hayvanlarına yönelik gerçekleştirdikleri çalışmalar nedeniyle bir plaket takdim etti. Plaket töreninin ardından, konuşan Türkiye Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Ayvalık Temsilcisi Gülnihal Balcı, HAYTAP'ın Ayvalık'ta düzenleyecekleri toplantıda, hayvan haklarını yok sayan siyasetçilere yerel seçimlerde oy atılmaması için anti propaganda yapacaklarını, dernek üyelerinin de oy atmamasını sağlayabilmek için kapmaya başlatacaklarını söylemesi dikkatlerden kaçmadı.

Ayvalık Belediyesi ile birlikte ilçedeki Köpek Barınağını yenileştirdiklerini ifade eden Balcı daha slayt gösterimi ile birlikte dernek olarak ilçede gerçekleştirdikleri soka hayvanlarına yönelik kısırlaştırma çalışmaları hakkında bilgiler verdi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir Türkiye Ayvalık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title