Haberler

Hatay Valisi Miroğlu, Dereceye Giren Öğrencileri Kabul Etti

Hatay Valisi Nusret Miroğlu, Sağlık Bakanlığı Tarafından Düzenlenen 'Akıllı Tuz, İyotlu Tuz' Adlı Resim Yarışmasında İl Bazında Dereceye Giren Öğrencileri Kabul Etti.

Hatay Valisi Nusret Miroğlu, Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Akıllı Tuz, İyotlu Tuz' adlı resim yarışmasında il bazında dereceye giren öğrencileri kabul etti.

Sağlık Müdürü Bayram Kerkez, ziyaret sırasında Vali Miroğlu'na dereceye giren öğrencileri tanıttı. Türkiye'de yapılan araştırmalara göre iyotlu tuz kullanımının ülke genelinde yüzde 70 civarında bulunduğunu hatırlatan Kerkez, bu rakamın Hatay'da ise yüzde 60 seviyelerinde bulunduğunu belirtti.

Kerkez, iyot yetersizliğinin anne karnında, bebeklikte, çocuklukta, gençlikte ve yetişkinlik dönemlerinde başta zeka geriliği olmak üzere birçok önemli rahatsızlığa neden olduğunu kaydetti.

Vali Miroğlu, daha sonra öğrencilerde iyotlu tuz kullanımı bilincinin oluşturulması amacıyla gerçekleştirilen 'Akıllı tuz, İyotlu tuz' konulu resim yarışmasında birinciliği kazanan Dörtyol Karahasan Paşa İlköğretim Okulu öğrencisi Harzenhan Sonsuz'a bilgisayar ödülünü verdi.

Yarışmada ikincilik ödülünü Antakya Nizamettin Özkan İlköğretim Okulu öğrencisi Büşra Karagündüz'e televizyon ve yarışma üçüncüsü Erzin 75. Yıl ilköğretim Okulu öğrencisi Melek Kaz'a ise bir adet fotoğraf makinesi armağan edildi.

(OK-AB-Y) 11.06.2008 17:24 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title