Haberler

Hatay'da Zeytin ve Zeytinyağı Sektörü

Hatay'da zeytin ve zeytinyağı sektörüyle ilgili değerlendirme toplantısı düzenlendi

Hatay'da zeytin ve zeytinyağı sektörüyle ilgili değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, il müdürülüğünde düzenelenen toplantıda, zeytin yetiştiriciliğin sorunları, geleceği ile rekabeti güçlendirme, kalite ve verimliliği artırmaya yönelik konuların ele alındığı bildirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Aydın Tüfekçi, toplantıda yaptığı konuşmada, "Hatay İli Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Planı" kapsamında zeytin ve zeytinyağı sektöründe belirlenen hedefler ve 2011-2012 yıllarında gerçekleştirilen faaliyetler hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Toplantıda çeşit bazında zeytinyağının depolaması sorunu, yerel çeşitlere ait uluslararası kriterlerin tespit edilmesi, bu yılın rekolte tahmini, yeni pazarlama kanalları ve uygulanan analizler, Uluslararası Zeytin Konseyi hibe kaynakları ve stratejik planda yer alan faaliyetlerin uygulanması konularında görüş alışverişinde bulunulduğu belirtildi.

Toplantıya, Zeytin Dostu Derneği Başkanı Mustafa Alhat, Ege İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri Canan Özyiğit, Ali Nedim Güreli, İzmir Ticaret Borsası Yönetyim Kurulu Üyesi Erol Avni Bozkurt, yetkililer ve Hatay'dan bazı üreticiler katıldı. - Hatay

Kaynak: AA / Yerel

Aydın Tüfekçi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title