Haberler

Hatay'da Yanan Ormanlık Alanlara Fidan Dikildi

Hatay Valiliği ve İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, Dünya Toprak Haftası nedeniyle fidan dikim töreni gerçekleştirildi.

Hatay Valiliği ve İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, Dünya Toprak Haftası nedeniyle fidan dikim töreni gerçekleştirildi.

Antakya'ya bağlı Narlıca Mahallesi'nde yanan yerleri tekrar yeşertmek için yapılan ağaçlandırma çalışmaları kapsamında gerçekleşen etkinlikte, konuşan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Aydın Tüfekçi, toprak ve insan ilişkilerinin insanlık tarihi kadar eski olduğunu söyledi.

Tüfekçi, düzenlenen etkinliklerin toprağı koruma bilincini arttırmak yönünde olduğunu dile getirerek, "11 Haziran tarihinin içerisinde yer aldığı hafta boyunca, toprağın kıymetli bir varlık olduğunu, kaybedilmesi halinde geri kazanımının mümkün olmadığı, koruyup gözetilmesi gerektiği,yönündeki toplumsal bilincin güçlendirilmesine yönelik olarak toprağın önemi,,erozyon ve önleme yolları, toprağın kaybedilmemesi adına gerekli bilincin oluşturulmasının önemi vurgulanmaktadır" dedi.

Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop ise, konuşmasında toprağın önemine vurgu yaptı.

Tortop, toprağın korunup gözetilmesi gerektiğini dile getirerek, "Hayatımız onsuz olmaz, en önemli kaynağı olan toprağın önemini vurgulamak, kıymetli ve üretilmeyen bir varlık olan toprağın, korunup gözetilmesi gerekliliği yönündeki toplumsal bilincin güçlendirilmesine katkı sağlayan herkese teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından ağaç dikim törenine katılan öğrenciler ve protokol üyeleri tarafından yaklaşık bin adet çam fidanı toprakla buluştu. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aydın Tüfekçi Narlıca Antakya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title