Haberler

Hatay'da, Terk Edilmiş Av Araçları Denizlerden Temizleniyor

Güncelleme:

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünce uygulanan, Denizlerin Terk edilmiş Av Araçlarından Temizlenmesi Projesine İskenderun'da başladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü'nce uygulamaya konulan Denizlerin Terk edilmiş Av Araçlarından Temizlenmesi Projesi'ne İskenderun'da start verildi.

Projenin başlaması dolayısı ile önce bir açılış töreni sonra da resim sergisi düzenlendi. İskenderun Balıkçı Barınağı'nda gerçekleştirilen törene Hatay Vali Vekili Kadim Doğan, İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Durali Koçak, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Aydın Tüfekçi, İskenderun İlçe Tarım Müdürü Osman Hatlar, Toç Bir-Sen İskenderun Sen İskenderun Şube Başkanı Veteriner Hekim Hasan Ballı ve yetkililer katıldı.

Toplantı sonrası Balıkçı Barınağı'nda düzenlenen resim sergisi gezildi. Sergi sonrası ise operasyon teknesi ekibinin dalış faaliyeti ile ağ ve kafes çıkarma operasyonuna start verildi. İskenderun Sahiline yaklaşık 5 mil açıklarında gerçekleştirilen operasyonda dalgıçlar denize bırakılan kafesleri çıkardılar. Kafes içerisinde deniz debindeki adeta çöp yığınları da çıkartılması, yetkilileri de hayrete düşürdü.

Ağ ve kafeslerdeki kirliliği gören Hatay Vali Yardımcısı Kadim Doğan, "Denizlerimizin ne kadar kirli olduğunu görüyorsunuz, amacımız, bu kirliliği azaltmak ve yetkili birimler ile birlikte körfezimizi daha temiz hale getirmek için çalışmalar yapmaktayız" dedi. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İskenderun Balıkçı Barınağı Kadim Doğan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title