Haberler

Hatay'da depremde yıkılan camideki sapma yeni camide düzeltildi

Güncelleme:

Hatay'da depremde yıkılan ve kıblesinde yaklaşık yüzde 25 sapma olan camideki sapma, bir hayırsever tarafından yaptırılan yeni camide düzeltildi. Cuma namazıyla ibadete açılan cami, ilk namazda hıncahınç doldu.

Hatay'da depremde yıkılan ve kıblesinde yaklaşık yüzde 25 sapma olan camideki sapma, bir hayırsever tarafından yaptırılan yeni camide düzeltildi. Cuma namazıyla ibadete açılan cami, ilk namazda hıncahınç doldu.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay'da çok sayıda cami zarar görmüş ve yıkımları gerçekleştirilmişti. Hassa ilçesi Ardıçlı Mahallesi Camii de asrın felaketinde zarar gördü ve ekipler tarafından yıkıldı. Bölgede yapılan çalışmalarda ve incelemelerde 1965 yılında yapılan tarihi caminin kıblesinde yüzde 25'lik sapma olduğu tespit edildi. Hayırsever bir vatandaş tarafından Hassa Belediye Başkanı Mehmet Karataş'ın girişimleriyle yaptırılan yeni camide sapma düzeltildi. Kılınan cuma namazıyla ibadete açılan camideki ilk namaza; Hassa Kaymakamı Osman Acar, Hassa Belediye Başkanı Mehmet Karataş ve vatandaşlar katıldı. Açılışta hayırlı olsun temennisinde bulunan Başkan Karataş, destekleri için hayırsever vatandaşa teşekkürlerini dile getirdi.

"Yeni camimizde eski kıblemize göre yüzde 25'lik bir değişme oldu"

Yeniden inşa edilen camide yüzde 25'lik sapmanın giderildiğini dile getiren imam Hüseyin Dervişoğlu, "Eski camimiz yıllardır hizmet ediyordu. 1965'li yıllarda yapılmıştı. Son depremde de minarenin caminin üzerine yıkılmasıyla camimiz de yıkıldı. Caminin inşa edilmesinde emeği olan Belediye Başkanımız Mehmet Karataş'a teşekkür ederim. Yeni camimizde eski kıblemize göre yüzde 25'lik bir değişme oldu. Geçmişte teknolojik aletler modern olmadığı için değişme oldu" dedi. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hatay Cami Yıkım Deprem Yerel Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title