Haberler

Hasköylü Öğrencilere Şişme Oyun Parkı

Muş’un Hasköy Kaymakamlığı ve Hasköy Belediyesinin işbirliğiyle öğrenciler için alınan şişme oyun parkı alındı.

Muş'un Hasköy Kaymakamlığı ve Hasköy Belediyesinin işbirliğiyle öğrenciler için alınan şişme oyun parkı alındı.

Hasköy Belediyesi ve Hasköy Kaymakamlığı tarafından öğrencilerin eğlenmesi amacıyla alınan şişme oyun parkı, Hasköy Yatılı Bölge Ortaokulu (YBO) kapalı spor salonunda 17 köy ve merkez öğrencilerin hizmetine sunuldu. Şişme oyun parkında kıyasıya eğlenen köy okulu öğrencileri, güzel vakit geçiriyor. Oyun alanını ziyaret eden İlçe Kaymakamı Ahmet Özkan, burada çocukların neşesine ortak oldu. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Kaymakam Ahmet Özkan, kış aylarının uzun sürmesi nedeniyle belediye ile birlikte böyle bir etkinlik yapma kararı aldıklarını söyledi. Kış aylarında çocukların enerjilerini atmak için parklara gidemediklerini hatırlatan Kaymakam Özkan, "Bu eksikliği gidermek için ilçemizde şişme oyun alanının alınmasına önderlik ettik. Burada amacımız şuydu; öncelikle köylerden gelen çocuklarımızı ilçemizde böyle kurum ziyaretleriyle beraber, oyun alanlarından faydalansınlar, daha sosyal bireyler olsunlar ve böylelikle o enerjilerini atacak imkanı onlara sunmak istedik. Şu ana kadar yaklaşık 17 köyümüzdeki bütün öğrenciler buraya geldiler. Programın içeriğinde birinci olarak kurum ziyaretleri, kütüphane, oraları ziyaret ettikten sonra oyun alanına gelip bir saat oyun oynuyorlar. Daha sonra öğrencilerimize yemek ikramımız oluyor. Çocuklarımıza burada güzel bir vakit geçirdikten sonra yeniden onları evlerine götürüyoruz. Çocukların neşelerini zaten yüzlerinde görüyoruz. Bu imkanları devletimiz olarak onlara sağlamaktan ötürü de ayrıca mutlu oluyoruz. Emeği geçen belediyemize ve kaymakamlığımıza bütün arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum" dedi.

Şişme oyun alanının kış aylarında yatılı okulun kapalı spor salonunda, yaz aylarında ise köylere günübirlik olarak götürüleceğini ifade eden Kaymakam Özkan, "Bu şişme oyun alanımızın programlar halinde oralarda kalmasını sağlayacağız. Bunlara ilaveten trambolin ve birkaç tane açık havada sinevizyon izletmeyle ilgili bir çalışmamız var. Köyümüzde çocuklar bunlarla eğlenirken ailelerine de sinema gösterileri yapacağız, ailelerimize sinema eşliğinde ikramlarda bulunacağız ve birlikte o sosyalliği en güzel şekilde yaşatacağız. İnşallah yaz geldiğinde de bu ortamı köylerimizde yaşatacağız" ifadelerini kullandı. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Özkan Hasköy Muş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title