Haberler

Happy Akademi Nazilli'de

25 yıldır eğitim sektöründe bulunan Mutlu Yayıncılık kuruluşu olan Happy Akademi, Nazilli'de açılan şubesi ile hizmet vermeye başladı.

25 yıldır eğitim sektöründe bulunan Mutlu Yayıncılık kuruluşu olan Happy Akademi, Nazilli'de açılan şubesi ile hizmet vermeye başladı.

Nazilli ve Çevresi Çiftçiler Derneği Başkanı ve işadamı Mesut Nurten Yörükoğlu'nun kızı Cansu Yörükoğlu tarafından hizmet verecek olan Happy Akademi eğitim ve danışmanlık merkezi yapılan görkemli açılış ile hizmete girdi. SOROBAN, Hafıza, Bağlanma ve Hızlı Okuma konularında eğitim ve danışmanlık verecek merkezde Genel Kültür, İletişim Yeteneği, Olumlu Düşünme, Odaklanma Gücü, Akademik Başarı, Zihinsel Performans, Sınav Süresini Azaltma, Anlayarak Hızlı Okuma, Kitap Okuma Alışkanlığı, Zengin Sözcük Dağarcığı ve Olumlu Kelimelerin Gücü bilgileri sunulacak.

Belediye Hizmet Binası arkası Yeni Mahalle 152 sokak numara 19'da hizmete giren Happy Akademi açılışına Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Garnizon Komutanı Albay Ekrem Turan, Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Emniyet Müdürü İlyas Karpınar, AK Parti İlçe Başkanı Tacettin Pirinç, CHP İlçe Başkanı Ali Deveci, MHP İlçe Başkanı K. Engin Özcan, CHP Nazilli Belediye Başkan aday-adayları Cavit Yenipazarlı ve Ferda Çağlar Erkut ile çok sayıda davetli katıldı. Merkezin açılış kurdelesini Kaymakam Okur, Başkan Alıcık ve işletmeci Cansu Yörükoğlu birlikte kesti.

Açılışın ardından protokol üyeleri ve davetliler Happy Akademi Eğitim Danışmanlık Merkezi'nin gezdi. Eğitim programları hakkında kısa bir sunum ile bilgilendirme yapan işletmeci Cansu Yörükoğlu, "Happy Akademi, 25 yıldır eğitim sektöründe bulunan bir Mutlu Yayıncılık kuruluşudur. Belirli bir özveri sonucu oluşan Akademinin vizyonu; sağlıklı düşünen, analiz yapan ve zihinsel anlamda güçlü nesiller yetiştirmektir. Misyonumuz ise; çocuklarımızın değişen ve gelişen dünyada kendi gerçek kapasitelerine ulaşmalarına yardımcı olarak öz güvenli, gözlem yapabilen, hızlı ve doğru karar veren, bireyler olarak yetişmesini sağlamaktır. eğitim programlarımız 3 ana başlıktan oluşmaktadır. mental aritmetik, hızlı okuma ve fotografik hafıza teknikleridir" dedi.

Hızlı Okuma ve Hafıza Teknikleri konusunda çalışmaları da olduğuna değinen Cansu Yörükoğlu; "2. Eğitimimiz hızlı okumadır. Sloganımız ise hızlı oku ama anlayaraktır. Türkiye'de ortalama dakikada okunan kelime sayısı 150'dir. Oysaki günümüzün aydınları dakikada ortalama 700 kelimeyi okuyup anlamaktadır. 3. eğitimimiz ise hafıza teknikleridir. Zaman zaman hatırlama konusunda çeşitli zorluklar çekiyoruz. Sizlerde mutlaka bu tür zorluklarla karşılaşıyorsunuzdur. Acaba bu zorluklar hafızamızı geliştirmek için gerekli çaba göstermediğimizden olabilir mi? Eğitimsiz hafıza, kullanmayı bilmediğimiz bir bilgisayara benzer. Kapasitesi çok yüksektir ancak faydalanma oranı düşüktür. İnsan vücudunu egzersizlerle geliştirmek nasıl mümkünse beynimizin de zihinsel jimnastikle gelişmesi, kapasitesini kat kat arttırması da mümkündür" ifadelerini kullandı. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haluk Alıcık Mehmet Okur Yörükoğlu Nazilli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title