Haberler

Halk Ekmek Fabrikası'na Görkemli Açılış

Uşak Belediyesi'nin önemli projeleri arasında yer alan Halk Ekmek'te resmi açılış yapılan törenle gerçekleşti.

Uşak Belediyesi'nin önemli projeleri arasında yer alan Halk Ekmek'te resmi açılış yapılan törenle gerçekleşti.

Halk Ekmek Fabrikası önünde yapılan törene Belediye Başkanı Ali Erdoğan'ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Gündüz, Tuncay Yılmaz ve Işıl Akgün, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sadettin Öztürk, Fırıncılar Esnaf Odası Başkanı Hasan Kurnaz, belediye daire amirleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Açılış töreninde Heykeltraş Mert Kılınç'ın yaptığı Uşak Belediyesi logolu ve Karun Hazineleri'nin değerli parçaları simgeli ekmekler ilgi gördü. Törende açılış konuşmasını Belediye Başkanı Ali Erdoğan yaptı. Uşak Belediyesi'nin önemli projelerinden birisini daha gerçekleştirmenin heyecanını yaşadıklarını belirten Başkan Erdoğan, " Belediyemiz vatandaşlarımızın ucuz ve kaliteli ekmek yemeleri için uzun zamandan beri proje üzerinde uğraşıyordu. Projemizin hayata geçmesi adına verdiğimiz yoğun çabanın meyvelerini almış bulunmaktayız. İlimizde dar gelirli vatandaşlarımız ekmek kalitesi açısından mutlu olacaklar" dedi.

Kuzeyde halk ekmek fabrikası ile beraber hizmetlerin devam ettiğinin altını çizen Belediye Başkanı Ali Erdoğan, "Bu bölge Elmalıdere Mahallesi ve Aybey Mahallesi'nin geçiş yapıldığı bir bölgedir. Bölge üzerinde TOKİ ile ilgili bir protokol yaparak bir proje yaptık. Şu an kuzey çevre yolunda önemli çalışmamız devam ediyor. Ayrıca bu gölgede gençlik merkezi ve yüzme havuzunu da hizmete sunduk. Bölgedeki projelerimizden birisi de Halk Ekmek Fabrikasıydı. Bu projenin bize maliyeti 1 milyon 250 bin TL civarındadır. 24 saat esasına göre çalıştığımızda fabrikamız 40 bin ekmek üretebilecek kapasitedir. İhtiyaç hasıl olursa Uşak'taki tüm temel gıdayı karşılayacak kapasite artırımı da yapılabilecek şekilde binamız yapılmıştır. Bizim üzerinde durduğumuz temel unsur olan ekmek konusunda özellikle dar gelirli vatandaşımızın ucuz ve kaliteli ekmek yemesidir. Halkımızın damak tadına uygun ve gıda kodeksine uygun bir şekilde belediye güvencesi ile halkımıza ekmek vereceğiz. Ekmeğimizin 300 gramı 45 kuruştan satılacak. Çeşitli kesimlerde kurduğumuz s atış büfelerimize vatandaşlarımız giderek ekmeklerini alabilecekler. Tesisimizde emeği geçen iç tesisatını alan firmadan, belediye personelimize kadar herkese teşekkür ediyorum. Tesisimiz Uşak halkına hayırlı olsun" dedi. - UŞAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Erdoğan Mert Kılınç Işıl Akgün Uşak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title