Haberler

Hakkari'de Vergi Haftası Etkinlikleri

Hakkari Defterdarlığı Tarafından 19. Vergi Haftası Etkinlikleri Kapsamında Düzenlenen Geceye Konya Tuzlukçu İlçe Müftüsü Adnan Zeki Bıyık ile Vali Yardımcısı Ali Hamza Pehlivan'ın Verdiği Konser Damgasını Vurdu.

Hakkari Defterdarlığı tarafından 19. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen geceye Konya Tuzlukçu İlçe Müftüsü Adnan Zeki Bıyık ile Vali Yardımcısı Ali Hamza Pehlivan'ın verdiği konser damgasını vurdu.

Dün akşam saatlerinde Kültür Merkezi Salonu'nda düzenlenen geceye Hakkari Vali Yardımcıları Ali Hamza Pehlivan, Orhan Balcı ile İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Z. Atilla Ataalp, Ağır Ceza Reisi Ahmet Maden, Emniyet Müdürü Cavit Çevik, İl Defterdarı Abdullah Kırım, daire amirleri ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda konuşan Defterdar Abdullah Kırım, vergi haftasının önemine değindi. Kırım, toplumda çok konuşulan, ancak değeri ve önemi tam olarak kavranamayan vergi ve onu toplamakla görevli olan idareyi tanıtmak için bir takım etkinlikler yaptıklarını ifade etti.

Müdür, şef ve çalışan personellerden oluşan Maliye Korusu'na şeflik yapan ses sanatçılarından Kemal Çiftçi'nin söylediği türkülerle büyük ilgi topladı. Maliye çalışanları gerek koru olarak gerekse de tek tek sahneye çıkarak birbirinden güzel türküler seslendirdi. Daha sonra İl Defterdarı Abdullah Kırım'ın daveti üzerine Konya'dan gelen Tuzlukçu İlçe Müftüsü Adnan Zeki Bıyık, türkü ve ilahiler okudu. Bıyık, Kürtçe olan 'Lo berde' türküsünü de okumayı ihmal etmedi. Daha önce Hakkari'nin Çukurca İlçe Müftüsü olarak görev yapan Bıyık, zaman zaman yaptığı espri ve anlattığı fıkralarla izleyenleri gülmekten kırıp geçirdi.

Müftü Adnan Zeki Bıyık, daha sonra Vali Yardımcısı Ali Hamza Pehlivan'ı sahneye davet ederek birlikte türkü söylediler, Yapılan düetten sonra Müftü Bıyık'ın okuduğu türkülere daha fazla dayanamayan maliye çalışanları koruyu bırakarak sahnede çifte telli oynadı.

Yaklaşık 1 yıl önce yapılan 18. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen gecede maliye korusunun şefliğini yapan eski Çukurca Müftüsü Adnan Zeki Bıyık, medyada büyük ilgi görerek bir televizyon kanalında yayınlanan Popstar yarışmasına davetli olarak katılmıştı. Müftü Bıyık, Popstar yarışmasında söylediği türkülerle jüri üyeleri olan Bülent Ersoy, Orhan Gencebay, Armağan Çağlar ve Ebru Gündeş'ten tam not almıştı.

Gecenin sonunda İl Defterdarı Abdullah Kırım, birlikte düet yapan Vali Yardımcısı Ali Hamza Pehlivan ve Müftü Adnan Zeki Bıyık başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederek çiçek hediye etti.

(NT-MET-Y) 15.03.2008 11:41 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title