Haberler

Hakkari'de İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu Tanıtım Semineri

Hakkari'de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağılı ve Güvenliği Müdürlüğü tarafından " 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu" düzenlenen seminerle tanıtıldı.

Hakkari'de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağılı ve Güvenliği Müdürlüğü tarafından " 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu" düzenlenen seminerle tanıtıldı.

Hakkari'de özel bir otelin toplantı salonunda düzenlenen seminer, bir dakikalık saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu tanıtımının yapıldığı kısa animasyon filminden sonra seminerin açılış konuşmasını yapan Çalışma ve İş Kurumu Hakkari İl Müdürü Ahmet Kızılkaya yaptı. Kızılkaya, önemli bir sorun olan iş güvenliği üzerine bağlı bulundukları bakanlığın bu anlamda alınan tedbirlerle ilgili olarak yapmış olduğu etkinliklerin ülkedeki iş sağlığı ve güvenliğinin korunması açısından çok büyük bir önem taşıdığını ifade etti. Kızılkaya, "İş sağlığı ve güvenliğine ilişkin gerekli düzenleme ve yaptırımların yapılmamasından dolayı iş kazaları, meslek hastalıkları, insan ve toplum yaşamını ilgilendiren birçok olumsuz sonuç meydana getirmektedir. İş kazalarında çekilen acı ve sıkıntıların yanı sıra işçi, işveren ve işletmelerin ülke ekonomisine büyük maliyetleri vardır. Ülkemizde iş kazaları önemli bir sorun olarak gündemdeki yerini korumakta olup her yıl binlerce iş kazası oluşmakta ve bunun sonucunda birçok ölüm ve yaralanmayla büyük maddi kayıplar oluşmaktadır. İş yerlerinde önce insan sağlık ve iş güvenliği anlayışı ile hareket edilerek tüm süreçlerde birinci önceliğin iş sağlı ve güvenliğine verilmesi, çalışanlar ile işverenler arasında bu duyarlılık bilincinin oluşması ve geliştirilmesi mutlaka sağlanmalıdır" dedi.

Seminere katılan İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Çetin ise, bakanlıklarının 2012 yılı Haziran ayında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kabul edilen 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu tanıtmak amacıyla Hakkari'de bulunduklarını söyledi. İş sağlığı ve güvenliğinin Türkiye'de günden güne önem kazanan, günden güne yükselen bir değer durumunda olduğunu belirten Çetin, "Bunun sebebi alacağımız bir ufak tedbir, öngörü belki bir hayatın kurtulması, belki bir insanımızın yaşamının devamıdır. İş yerlerinde yaşanan iş kazalarının ve meslek hastalıklarının önüne geçme konusunda bu kanunun neden çıktığının biraz daha anlayacağız. Dünyada 3 milyar işyeri olduğu biliniyor. Bu 3 milyar iş gücünün içerisinde Dünya'da aşağı yukarı 1 milyon iş kazası oluyor. Bu 1 milyon iş kazasının içerisinde iş kazalarından dolayı 2.3 milyon insanımızı Dünya kaybediyor. Bunun meslek hastalıkları olanlar hariç. Türkiye'de de aşağı yukarı 1 milyon 400 bin civarında iş yeri var. Burada çalışanlarımızın sayısı da 11 milyona yakın. 2010 yılı verilerine göre 63 bin civarında iş kazası olmuş. 63 bin iş kazasının içerisinde hayatını kaybeden insanımızın sayısı bin 450 civarıdır. Meslek hastalıkları tutanların sayısı da 500-600 civarındadır. Bu sadece sigortaya yansıyan rakam. Dünya verilerine göre bunun daha yüksek olduğu söyleniyor. Türkiye'de tam olarak daha tespit edilmiş değil. Sürekli iş göremezlerin sayısı da bir o kadar fazla. Bunların hepsini düşündüğümüz zaman bu kanunla bunun önüne geçmenin ve mücadele etmenin ne kadar önemli olduğunu birazda olsa anlıyoruz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanı İlknur Çakar ve uzman yardımcısı Ahmet Esat Korkut, konuyla ilgili bilgiler verdiler. Seminere, Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) Başkan Yardımcısı Abdurahman Er, HATSO Meclis Başkanı Nazım Demir, kamu kurum ve kuruluş amirleri ile işverenler katıldı. - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Kızılkaya Türkiye Hakkari Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Halim Okta kimdir? Halim Okta hangi takımları çalıştırdı? Alex de Souza hangi takıma geliyor, Fenerbahçe'ye mi geliyor? Beşiktaş Rizespor maçı CANLI izle! 3 Mayıs BJK Rizespor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Gaddar 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Kara Ağaç Destanı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 3 Mayıs Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 3 Mayıs Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Güneşten korunmak neden önemli? Güneş kremi kullanmazsak ne olur? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title