Haberler

Güzeloğlu, Şehit ve Gazi Aileleri ile İftarda Bir Araya Geldi

Güncelleme:

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Türkiye'nin ne olursa olsun sonsuza kadar payidar kalacağını ifade etti.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Türkiye'nin ne olursa olsun sonsuza kadar payidar kalacağını ifade ederek, "Vatanımızın birliği ve beraberliği uğruna hayatlarını feda eden şehitlerimiz sadece kendilerine değil, yakınlarına da şefaat edeceklerdir. Şehit ailelerimizin arzularını ve beklentilerini emir sayıyoruz" dedi.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu ve eşi Ayşe Güzeloğlu, Mersin İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz ile eşi Fatma Öksüz'ün ev sahipliğinde organize edilen iftar programında şehit ve gazi aileleriyle bir araya geldi. Atatürk Parkı içerisindeki Mersin Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü'nde düzenlenen iftarda, Vali Güzeloğlu ile eşi Ayşe Güzeloğlu'na, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren ve Mersin Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) Müdürü Çetin Çelik de eşlik etti. Ezanın okunmasıyla birlikte protokol üyeleri ile şehit ve gazi aileleri oruçlarını açtılar. İftarın ardından şehit ve gazi ailelerine hitap eden Güzeloğlu, Türkiye'nin ne olursa olsun sonsuza kadar payidar kalacağını vurguladı. Şehitleri 'Peygamberimizle haşrolacak cennet efendileri' olarak nitelendiren Güzeloğlu, "Vatanımızın birliği ve beraberliği uğruna hayatlarını feda eden şehitlerimiz sadece kendilerine değil yakınlarına da şefaat edeceklerdir. Şehitlik, Allah'ın özel kullarına bahşettiği bir makamdır. Temennimiz ülkemizdeki hiçbir ananın şehit anası olarak ağlamaması, yakınlarının da bu acıyı tatmamasıdır. Öte yandan, ülkemizin kardeşliğini, birliğini, bütünlüğünü tehdit eden hainler oldukça, ülkemizin helal süt emmiş Mehmetleri, kendilerinden öncekiler gibi şehadet yolunun izleyicileri olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar kahramanlarıyla büyüyerek yoluna devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Şehit ailelerine hizmet etmenin en önemli görev sayıldığının altını çizen Güzeloğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Ailelerimizin arzularını ve beklentilerini emir sayıyoruz. Ramazan ayında ülkemiz kardeşliğinin devam etmesini, bütünlüğümüzün sonsuza kadar sürmesini diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti evlatlarının ülkemizin varlığına kast eden hainlere karşı sarsılmaz bir kale olarak dimdik durduğunun bilinmesini istiyorum. Millet olarak şehit ailelerimizle gurur duyuyoruz. Başta büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımız, ezanımız, bayrağımız uğruna hayatını kaybeden tüm kahramanlarımıza Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum."

Mersin İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz ise şehitlerin Türkiye için canlarını feda ettiklerini belirterek, "Bizlere de geriye bıraktığı ailelerine sahip çıkma görevini verdiler. Şehit ve gazi ailelerimizin bir telefonu ve bir selamı bizim için emirdir. Emir olarak kabul ediyoruz" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Basri Güzeloğlu Arif Öksüz Mersin Yerel Haberler

title