Haberler

Güroymak'ta Yüksek Okul Kurma Çalışmaları

Bitlis'in Güroymak ilçesinde Meslek Yüksek Okulun getirilmesi için toplantı yapıldı.

Bitlis'in Güroymak ilçesinde Meslek Yüksek Okulun getirilmesi için toplantı yapıldı.

Meslek Yüksek Okulu yapılması için düzenlenen toplantıya Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, Güroymak Kaymakamı Turan Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, Bitlis Dernekler Federasyon Başkanı, Kerem Koçyiğit, Güroymaklı iş adamları, Güroymak'a üniversiteyi getirme Derneği Başkanı ve üyeleri ile kurum amirleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Güroymak Kaymakamı Turan Yılmaz, "İlçemizde Meslek Yüksek Okul yapımı için bir dernek kurulup ilçede çalışmalara başlamıştır. Toplantımızın amacı, ilçeye Meslek Yüksek Okulunu getirmek için neler yapılacağını hep birlikte istişare etmektir"dedi.

Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, göreve başladığından bu yana Güroymak ilçesinde Meslek Yüksek Okul kurulması için taleplerin olduğunu belirtti. Doğru, "Ancak ilk defa bu kadar ciddi bir yaklaşım sergilendi. Güroymak ilçesinde arsa ve bina tahsisi yapılması durumunda, yüksek okul açılması için herhangi bir engel yoktur" diye ifade etti.

Vali Veysel Yurdakul ise, Güroymak'ın dinamik bir ilçe olduğunu ifade edere, "Bu tür çalışmalarda en önemli şey, birliktelik ve azimdir. İlçede kurulan dernek ile ilçenin kısa zamanda Meslek Yüksek Okuluna kavuşacağına inanıyorum. Bu çalışmalardan dolayı herkese teşekkür ederim" dedi.

İş adamları ise, Güroymak ilçesinde Meslek Yüksek Okulu kurulması için her türlü desteği verecekleri sözünü verdiler. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Veysel Yurdakul Mahmut Doğru Güroymak Bitlis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title