Haberler

Güroymak'ta Yüksek Okul Derneği Kuruluyor

Bitlis'in Güroymak Kaymakamı Turan Yılmaz, "Nurşen Meslek Yüksek Okulu Kurma ve Geliştirme Derneği"nin kurulması için tüzük çalışmalarına başlanıldığını söyledi.

Bitlis'in Güroymak Kaymakamı Turan Yılmaz, "Nurşen Meslek Yüksek Okulu Kurma ve Geliştirme Derneği"nin kurulması için tüzük çalışmalarına başlanıldığını söyledi.

İHA muhabirine açıklamada bulunan Güroymak Kaymakamı Turan Yılmaz, Güroymak'ın bilimsel olarak hak ettiği yere ulaşması için yüksek okulun çok önemli olduğunu belirtti. Yılmaz, "Bitlis Eren Üniversitesi son yıllarda yapmış olduğu çalışmalarıyla gerçekten büyüyen, gelişen ve bölgesinde ve Türkiye'de önemli bir bilim merkezi olma yolunda önemli bir üniversite. Bu noktada Güroymak ilçemizde Bitlis Eren Üniversitesi bünyesinde bir yüksek okula sahip olması için ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Birkaç yıldır ilçemizde Eren Üniversitesine bağlı bir yüksek okul açılacağıyla ilgili sürekli konuşmalar oluyor. Halkımızda bu konuda ciddi bir beklenti içinde. Bugün bu gelişme ilçe esnafımızın, ilçe vatandaşımızın bir araya gelerek yüksek okulun ilçemize kazandırılması için bir dernek oluşturmaları, Güroymak'a böyle bir eğitim kurumunun kazandırılması noktasında bir milattır diye düşünüyorum. Çünkü bir yere eğer bir yatırım yapılacaksa, her şeyden önce o yöre halkının çabası, gayreti bu işi gerçekten istemesi ve sahiplenmesi çok önemlidir. Bu noktada ilçemize bir meslek yüksek okulu kazandırılması için bir araya gelen ve bu uğurda vaktini, mesaisini harcayan arkadaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah önümüzdeki süreçte halkımızın isteği ve ilgili karar alıcıların da bu konuya ilgi göstererek çaba sarf etmeleriyle ilçemize yüksek okul kazandırılacaktır diye düşünüyorum. İlçemiz Bitlis ilinin Tatvan'dan sonra ikinci büyük ilçesi. Nüfus artışı yine aynı şekilde hızla artan, gelişmeye müsait ve çok ciddi potansiyeli olan bir ilçemiz. Bu noktada Güroymak'ın bilimsel olarak da hak ettiği yere ulaşması için yüksek okulun da çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu sürecin hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eren Üniversitesi Güroymak Türkiye Bitlis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title