Haberler

Güroymak Belediyesi'nde Türkçe-Kürtçe Tabelelar Asıldı

Bitlis'in Güroymak İlçesi'nin Bdp'li Belediye, Türkçe Yazılı Bütün Tabelaları İndirerek Yerine Üste Türkçe, Altta Kürtçe Yazılı Tabelalar Astı.

Bitlis'in Güroymak İlçesi'nin BDP'li belediye, Türkçe yazılı bütün tabelaları indirerek yerine üste Türkçe, altta Kürtçe yazılı tabelalar astı. Belediye Başkanı M. Emin Özkan, Demokratik Toplum Kongresi tarafından başlatılan sürece, Güroymak Belediyesi olarak destek verdiklerini söyledi. Özkan, ". Hizmet ağımızın ulaştığı her alanda 2 dilli yaşama geçiyoruzö dedi.İki dilli yaşamın tartışmalara neden olduğu Türkiye'de, BDP'li Güroymak Belediyesi de iki dilli yaşamı uygulamaya koydu. Belediye Başkanı M.Emin Özkan, belediye içersindeki Türkçe yazılı bütün tabelaları indirerek yerine üste Türkçe, altta Kürtçe yazılı tabelalar astı. BDP'li Belediye Başkanı Özkan, konuyla ilgili belediye binası önünde açıklamalarda bulundu. Özkan, Belediyenin bütün hizmet alanlarında 2 dilli yaşama geçtiklerini açıkladı. Başkan Özkan, Demokratik Toplum Kongresi tarafından başlatılan sürece Güroymak Belediyesi olarak destek verdiklerini belirterek şöyle konuştu:

"Alınan bu kararlar, halklarımızın ve özellikle de yaşadığımız coğrafya itibariyle Kürt halkının yaşam alanlarında kendi diliyle yaşamasının olanaklarını sağlamak, halkımızın kendi dilini, kültürünü, değerlerini, geleneklerini özgürce yaşamasını sağlamak içindir. Bizler Kürt halkı olarak on yıllardır dili yasaklanan, özgürlüğü kısıtlanan bir halk olarak yaşadık. Bu topraklarda bu acıları yaşamış bir halk olarak demokrasiye olan acil ihtiyacın en çok farkında olanda yine bizleriz. Bu sebepledir ki Türkiye'de demokratikleşme adına atılan her ciddi adımın destekçisi olmuş, demokratikleşme adına dünya standartlarında modeller oluşturmuş ve bunları bütün engellemelere rağmen hayata geçirmişizdir. Son zamanlarda yoğun bir şekilde tartışılan konularından biri olan 'Demokratik Özerklik' projesi de Türkiye halklarına sunduğumuz demokratikleşme modellerinden birisidir. Bizler yerel yönetimler olarak halkımızla bütünleşmek, halkımızın ihtiyaçları doğrultusunda bir hizmet sergileyebilmek amacıyla, halkımızın ihtiyaçlarına cevap olduğuna inandığımız 'İki Dilli 'yaşamın ilk adımı olarak belediyemiz bünyesinde bulunan birimlerin isimlerinin Türkçelerinin yanına Kürtçe isimleri de ekleme kararı aldık. Bu ilk adımın ardından Kürt halkının yaşam alanlarının tamamında da 'iki dilli' yaşama geçileceğine inanıyoruz.

Yapılan açıklamanın ardından belediye içerisindeki Türkçe yazılı bütün tabelaları indirilerek yerine üste Türkçe, altta Kürtçe yazılı tabelalar asıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title