Haberler

Günkırı'da Çömlek Atölyesi Kurma Çalışmaları

Güncelleme:

Güroymak Kaymakamı Turan Yılmaz, SYDV kanalıyla, Günkırı beldesinde "çömlekçilik atölyesi" kurmayı planladıklarını söyledi.

Güroymak Kaymakamı Turan Yılmaz, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) kanalıyla, Günkırı beldesinde "çömlekçilik atölyesi" kurmayı planladıklarını söyledi.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Günkırı'da bugüne kadar sadece tandır yapıldığını, ancak bunun toprak ürünlerin ticari amaçlı olarak yapılmadığını belirtti.

SYVD kanalıyla, beldedeki vatandaşlara örnek bir atölye kazandırmak istediklerini ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bunun için Sosyal Destek Programı'na (SODES) proje sunduk. Ancak projemiz kabul görmedi. SYDV kanalıyla atölye kurulması için çalışmamız var. Geçmiş projelerin geri ödemeleriyle ilgili birtakım sıkıntılar var. Eski hak sahipleri borçlarını ödemediği için, bunları icraya verdik. Geri ödemede de belli bir orana ulaşmamız gerekiyor. Bu nedenle 2010 yılından bu yana proje gönderemiyoruz. Beldede sadece tandır değil, yayık, çanak ve çömlek gibi çeşitli hediyelik eşyaların da üretiminin yaygınlaştırılması gerekiyor. Çünkü bu ciddi bir kazanç kapısı. Özelikle kadınlar bu üretimle uğraşıyor. Kuracağımız atölyenin beldedeki vatandaşlara örnek olacağına inanıyorum."

Muhabir: Yunus Okur / Şener Toktaş

Yayıncı: Berin Arslan Çetin - BİTLİS

Kaynak: AA / Yerel

Güroymak Günkırı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title